pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Mirna

FOTO: Na 3. dobrodelnem teku po Trimmigo zbrali več kot 2200 evrov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.09.2015 10:24

Skupina prostovoljcev iz društva Partizan Mirna in Šolskega sklada Osnovne šole Mirna je poskrbela, da si bodo včerajšnji dobrodelni tek po Trim stezi Mirna – Gorenja vas, Trimmigo, udeleženci zagotovo zapomnili – skupaj so zbrali več kot 2200 evrov.

Letošnji, tretji dobrodelni tek po Trimmigo je pod sloganom Drugačnost nas bogati v ospredje ponovno postavil pomoč otrokom z motnjami v čustvenem razvoju.

Več kot 200 prijavljenih udeležencev (učenci OŠPP Mirna, predšolski otroci, učenci od 1. do 5. razreda in tekači na 6 km) se je družilo ob glasbi, športu, soncu in z nasmehom delalo dobro. S pomočjo donatorjev in udeležencev dobrodelnega dogodka so organizatorji namreč zbrali več kot 2200 evrov. Dovolj za nakup dveh senzornih pripomočkov za gibalno ovirane otroke z motnjami v duševnem razvoju, ki obiskujejo OŠPP Mirna. Razliko pa bodo namenili sofinanciranju šolskih in obšolskih programov za otroke iz številčnejših socialno šibkih družin, ki obiskujejo Osnovno šolo Mirna.

»Namen prireditve je bil več kot dosežen. Prostovoljci smo še enkrat pokazali, da znamo in zmoremo združiti vse generacije, da skupaj delamo dobro. Sonce, glasba, nasmejani obrazi, dobra volja, palačinke in domač sok ter seveda tek so nas združili in verjamem, da bomo prihodnje leto še nadgradili,« v imenu prostovoljcev poudarja Neža Finžgar.

In čeprav rezultati včeraj niso bili v ospredju, velja napisati, da je Miha Povšič (AK Sevnica) postavil nov rekord teka po Trimmigo – 21 minut in 34 sekund, kar je 59 sekund hitreje od lanskega rekorda njegovega klubskega kolega Dušana Kraševca. Med najmlajšimi, ki so tekli na 700 metrov, sta s progo okoli ribnika najhitreje opravila Tadej Gregorčič med dečki in Brina Batič-Finžgar med deklicami, še enkrat daljšo razdaljo so pretekli učenci od 1. do 5. razreda. Najhitrejša je bila Karla Jerič, med fanti pa Svit Bartolj.


Najdaljšo razdaljo je najhitreje pretekel Miha Povšič, med ženskami pa Melani Knez. Isto razdaljo so pretekli tudi učenci od 6. do 9. razreda – najhitrejša je bila Laura Lenarčič, najhitrejši pa Tomi Bajc, progo je od učencev OŠPP najhitreje pretekla Laura Medvešček.

foto: Petra Krnc, Klemen Ločičnik


Neža Finžgar o dobrodelnem teku