zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Ljubljana

FOTO: Nadvlada oranžnih zmajev

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.11.2016 20:30

ACH Volley je v Hali Tivoli s 3:0 premagala Krko.

Vsi trije seti so bil v rokah domačinov, ki so obladovali parket.

Slovenski državni prvaki so v nedeljo uspešno prebrodili drugi krog kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov, na začetku tedna pa se je v njihove vrste vrnil Jan Pokeršnik. Na drugi strani je Krka v prejšnjem krogu doživela svoj prvi poraz v državnem prvenstvu in je bila po petih odigranih krogih na tretjem mestu. Na tem mestu so Novomeščani po današnjem porazu tudi ostali, medtem ko so Ljubljančani zdaj sami na vrhu prvenstvene lestvice s tremi točkami več kot Calcit Volleyball, vendar tudi s tekmo več.

Domači odbojkarji so tokrat tekmo na mestu organizatorja igre začeli z Rokom Satlerjem, ki je z blokom poskrbel za prvo vodstvo z dvema točkama na tekmi (4:2), takšna pa je tudi prednost Ljubljančanov ob prvem tehničnem odmoru. Na drugega je domača ekipa odšla s prednostjo treh točk, spet je bil v akciji Satler, kapetan Andrej Flajs pa je poskrbel za prvi polminutni odmor gostujočega trenerja Jožeta Časarja, saj je bil izid že 17:13 za ACH Volley. Vseh upov po preobratu je bilo za krkaše, ki niso najbolje sprejemali, konec po dveh zaporednih asih Apostolosa Armenakisa (23:16). Piko na i je postavil Flajs.

V drugem nizu so Ljubljančani nadaljevali s podobno igro kot v prvem. S servisom so še naprej povzročali težave gostujočim sprejemalcem, učinkoviti so bili tudi v napadu, predvsem to velja za Flajsa pa tudi za Žigo Šterna, tako da so svojo prednost štirih točk ob prvem tehničnem odmoru do drugega povečali še za točko. Vendar se gostje, ki so uredili svoje vrste, niso predali in po dveh zaporednih napakah Davida Kumra, ki je po prvem tehničnem odmoru zamenjal Armenakisa, so se domačinom približali le na točko zaostanka (17:18). Po polminutnem odmoru so varovanci Zorana Kedačiča spet prikazali boljšo igro in prišli do vodstva z 2:0 v nizih. S "šikom" ga je končal Štern.

Do prve občutnejše prednosti v tretjem nizu so ljubljanski odbojkarji prišli na servis Kumra, saj so po napaki Sergeja Drobniča povedli z 9:5. Pred tem sta bili ekipi do pete točke izenačeni. Tudi ob drugem tehničnem odmoru so domačini vodili s štirimi točkami prednosti, z asom Gašperja Puclja so se jim Novomeščani približali na dve (15:17), bližje pa jim do konca tekme ni uspelo priti. Satler je z blokom poskrbel za prvo zaključno žogo svoje ekipe, nato pa je s še enim blokom tudi sam končal tekmo.

"Že od začetka tekme smo ulovili ritem, sprejem mi je omogočil, da sem lahko razigral soigralce. Poleg tega smo ves čas s servisom vršili dober pritisk, tako da smo ves čas imeli nadzor nad tekmeci. Mislim, da je bilo dobrodošlo tudi to, da je trener priložnost ponudil nekaterim igralcem, ki so do zdaj manj igrali, saj bomo v nadaljevanju dolge sezone potrebovali vseh 14 igralcev," je po zmagi svoje ekipe dejal Rok Satler. "Satler je bil zelo razpoložen za igro, na liberu je bil odločen Pleško in na takšen njihov sprejem ter servis, s tako malo napakami, smo bili brez možnosti za uspeh," pa je po porazu dejal Jože Časar, trener Krke.