pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Ernee

FOTO: Najprestižnejše tekmovanje v motokrosu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.09.2015 11:49

V Franciji se je začelo najprestižnejše tekmovanje v motokrosu, ekipno svetovno prvenstvo oziroma tekmovanje za Pokal narodov. Motokrosisti se bodo z motorji prvič na progi preizkusili danes, ko jih čakajo kvalifikacijske dirke.

Včeraj so imeli v Erneeju številne obveznosti. Naša trojica v postavi Klemen Gerčar (MXGP), Peter Irt (MX2) in Tim Gajser (MX open), ki jo vodi selektor Herman Jakolič, je za začetek svoje motorje in opremo odpeljala na tehnični pregled. Slovenska ekipa je v boksih precej razpoznavna in oblegana, v prvi vrsti seveda zaradi novopečenega svetovnega prvaka v razredu MX2 Tima Gajserja, nič manj pa nista na očeh novinarjev in oboževalcev Klemen Gerčar in Peter Irt. Vsi trije so dobro razpoloženi in komaj čakajo, da se tekmovanje tudi uradno začne.

Dirkači so imeli včeraj popoldne še eno zanimivo nalogo - fotografiranje za računalniško motokros igrico. Ustvarjalci igrice so vsakega motokrosista fotografirali v popolni tekmovalni opremi in naša trojica se je v vlogi fotomodelov dobro znašla. Prilagamo fotografije.


Danes bodo najprej na sporedu prosti treningi, za tem pa kvalifikacijske dirke, kar že pomeni prve odločitve v boju za veliki finale, kamor se bo uvrstilo najhitrejših devetnajst reprezentanc. Prvi se bo od Slovencev na progo podal Klemen Gerčar ob 14:30, drugi bo ob 15:30 tekmoval Peter Irt, kvalifikacije razreda MX open, kjer tekmuje Tim Gajser, pa bodo ob 16:30. Prvi cilj slovenske reprezentance je seveda uvrstitev v nedeljski veliki finale.