nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Izola/Novo mesto

FOTO: Namiznoteniški mladinski igralci ŠDSU državni podprvaki

Piše: ŠDSU

Čas objave:
22.01.2020 08:34

Mladinska ekipa Športnega društva SU iz Novega mesta, je upravičila pričakovanja in to nedeljo, na Državnem ekipnem prvenstvu v Izoli, osvojila srebrno državno medaljo. Pred njimi pa je že nov izziv, saj jih čaka debitantska tekma v 1. Slovenski namiznoteniški ligi, ki bo v soboto, 25.1. ob 13.00 uri v Športnem centru Livada med ŠDSU in NTK Savinja.

namiznoteniški-mladinski-igralci-šdsu-državni-podprvaki, šdsu
Namiznoteniški mladinski igralci ŠDSU državni podprvaki
Foto: Arhiv ŠDSU

Že na kvalifikacijah v Mariboru je pokazala, da se letošnji cilj na državnih prvenstvih meri v medaljah. Pod vodstvom Uroša Slatinška so igralci Mitja Omerzel, Domen Zupančič, Andraž Zupančič in Maj Murn brez Marka Gazvode, ki je zaradi bolezni izpustil tekmovanje, v prvi sobotno tekmi premagali Logatec s 5:2. Na krilih Mitje Omerzela, ki ni v soboto izgubil nobenega dvoboja, so si z zmago proti NTK Kema Puconci s 5:3, zagotovili boj za kolajne.

V nedeljskem superfinalu so najprej premagali NTK Savinja s 5:2 in se za naslov pomerili z lanskoletnimi prvaki, NTK Fužinar iz Raven na Koroškem. V izenačenem dvoboju je bilo po šestih posameznih tekmah rezultat 3:3. V odločilni tekmi je Mitja Omerzel tesno izgubil proti Aljažu Godcu z 2:3 in prevesil tehnico na koroško stran, ki je na koncu zmagala z rezultatom 5:3.

Prvo mesto je tako osvojil NTK Fužinar, drugo ŠDSU, tretje pa NTK Savinja.

Ponosa na obe državni medalji, kadetsko bronasto in mladinsko srebrno, ne skriva niti predsednica ŠDSU Sajda Slatinšek, ki je povedala: » Izjemno smo veseli vrhunskih športnih rezultatov naših igralcev v mlajših kategorijah, saj le te dokazujejo odlično strokovno delo in nadpovprečno organizacijo društva. Ob podpori naših članov, igralcev, staršev, sponzorjev in Mestne občine Novo mesto stremimo k najboljšim rezultatom na vseh področjih športa, zato na lovorikah ne bomo zaspali ampak bomo vztrajno in trdno delali še naprej. «