rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Šport Samobor

FOTO: Nastja Galič na Grand Prix Croatia

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.01.2017 10:23

Ta konec tedna je bil v hrvaškem Samoboru veliki mednarodni turnir v karateju, ki so se ga udeležili tekmovalci iz 26-ih držav in skupaj v treh dneh zabeležili več kot 2000 nastopov.

Organizator je zaradi izjemnega zanimanja za tekmovanje prijave zaključil en teden predčasno, saj kljub dodatnemu dnevu tekmovanja v treh dneh ni bilo možno sprejeti več tekmovalcev. Tako je brežiški karate klub in slovensko člansko reprezentanco v katah zastopala le Nastja Galič. Za naslednje leto pa velja zaradi izrednega zanimanja za nastope dati pobudo o dveh ločenih turnirjih, in sicer za kadete, mladince in člane posebej, ter za mlajše kategorije posebej.

Nastja je v soboto nastopila v kategoriji seniorke kate in v prvem kolu premagala reprezentantko iz Kosova Verono Shala, v drugem pa tesno 2 : 3 za las izgubila proti Niki Jukić, reprezentantki hrvaškega kata tima. Ta je v polfinalu z 2 : 3 izgubila dvoboj proti kasnejši finalistki Samiri Ducale iz Italije in tako Nastja ni mogla priti do boja za tretje mesto. Med seniorkami je na koncu zmagala italijanska reprezentantka Terryana D'Onofrio.

V nedeljo je Nastja nastopila še v konkurenci mlajših članic do 21 let, kjer se ji je pridružila tudi kolegica iz reprezentance Maša Simonič. Nastja je bila v prvem kolu prosta, v drugem pa je premagala Hrvatico Ivono Jovanović. V tretjem kolu je za nasprotnico dobila odlično reprezentantko Slovaške Alžbeto Ovečkovo, ki je proti Nastji delala svojo najmočnejšo kato in jo premagala, v polfinalu pa žal z napačno izbiro kate tesno izgubila proti odlično razpoloženi Ukrajinki Anni Kreshchenko in Nastja ponovno ni mogla v boj za kolajno. Maša Simonič je dobila priložnost v repasažu in na koncu osvojila peto mesto. Tudi v tej kategoriji je zmagala odlična Terryana D'Onofrio. Slovenske reprezentante v katah je spremljal tudi selektor Bor Dereani.

Nastja je bila s svojimi nastopi kljub vsemu zadovoljna, saj je pred tednom prebolela močnejšo virozo in ni mogla niti na reprezentančne priprave, zdaj pa jo čaka intenzivno izpitno obdobje in kasneje priprave na člansko državno prvenstvo ter evropsko člansko prvenstvo, ki bo v začetku maja v Solunu.