pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Rakitnica

FOTO: Nika prišla pozdravit cela vas

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.08.2016 10:43

Na igrišču za Gasilskim domom v Rakitnici se je včeraj proti večeru trlo domačinov in okoličanov, ki so prišli pozdraviti sovaščana Nika Henigmana, člana slovenske rokometne olimpijske reprezentance.

Ob glasbenih vložkih in ploskanju je 2,02 visoki levi zunanji igralec Riko Ribnice mednje stopil iz muzejskega fička, v katerem ga je pripeljal sovaščan in organizator sprejema Pavle Hočevar. Nika je prizor, ki je bil na trenutke čustveno bolj nabit kot v olimpijski dvorani, ganil. Povedal je, da je povabilo v reprezentanco prišlo po sklepnem turnirju rokometnega pokala sredi april letos v Ribnici. Selektor Veselin Vujović, ki si ga je ogledal, mu je dejal, da mu bo v prihodnosti namenjena nova vloga v reprezentanci.

Med pogovorom je domačine najbolj zanimal pridih tisoče mladih športnikov iz celega sveta v olimpijski vasi, vzdušje med igralci, dogajanje na tekmah. »Poleg Nika, je tudi drugi sin zapisan rokometu, hčerka pa mažoretam. Cela družina giba,« je bil kakopak ponosen oče Pavle Henigman, ki je bil hkrati počaščen in presenečen nad množičnim sprejemom Nika. Solz, kajpak ni mogla skriti niti njegova mama Mira.


Nik Henigman je tako prvi član rokometnega kluba Riko Ribnica in na sploh športnik iz dežele suhe robe, ki je bil povabljen pod olimpijsko zastavo. Na dveh olimpijadah, v Sydneu 2000 in Atenah 2004 sta za reprezentanco nastopala prav tako Ribničana, Tomaž Tomšič in Beno Lapajne, a v majici Celja Pivovarne Laško.

Nik Heningman o sprejemu


Nik Heningman o vzdušju


Pavle Heningman o sprejemu


Mira Heningman o sprejemu


Jože Levstek o sprejemu