zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Novo mesto

FOTO: Novoletni šahovski turnir

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.12.2016 08:01

Novomeški šahisti so s priložnostnim novoletnim turnirjem zaključili letošnjo izjemno sezono. V tekmovalnem letu 2016 so na uradnih tekmovanjih in državnih prvenstvih osvojili kar 24 medalj in pokalov – sedemkrat za prvo, enajstkrat za drugo in šestkrat za tretje mesto.

Na zadnjem hitropoteznem turnirju se je sicer zbralo 39 igralcev in igralk, ki so odigrali 11 šahovskih partij po švicarskem sistemu. Končni vrstni red je bil naslednji:
1. Marjan Kastelic 9 točk
2. Robert Rudman 9 točk
3. Igor Mestek 8,5 točk
S tem turnirjem se je končal tudi celoletni ciklus tekmovanj za Pokal Novega mesta. Na 18-tih turnirjih v pospešenem in hitropoteznem šahu je letos nastopilo kar 82 šahistov in šahistk iz Novega mesta in širše Dolenjske. Skupni zmagovalec je postal Robert Rudman, drugi je bil Vid Dobrovoljc, tretji pa Marjan Kastelic. Najboljši senior je Bojan Jerančič, najboljša med ženskami pa Hana Bajt.


Od 26. do 30. decembra sta najboljša novomeška mladinca Vid Dobrovoljc in Maj Zirkelbach nastopila še na Evropskem prvenstvu v pospešenem šahu v Novem Sadu v Srbiji. Slovenska mladinska šahovska reprezentanca je na njem osvojila odlično peto mesto, v posamični konkurenci pa je bil Vid sedmi med šahisti do 16 let, Maj pa petnajsti med šahisti do 18 let.