Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Šport Novo mesto

FOTO: Novomeški telovadec Luka Ilovar v Novem Sadu do brona

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.12.2017 08:50

Novomeški telovadec Luka Ilovar je na močnem mednarodnem gimnastičnem mitingu zasedel odlično 3.mesto.

V Novem Sadu je bilo minuli vikend že tradicionalno gimnastično mednarodno tekmovanje »Memorial Laza Krstić i Marica Dželatović«, ki se ga vsako leto udeleži več tekmovalcev. Letos so na tem močnem mitingu sodelovali predstavniki Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Danske, Hrvaške, Jordanije, Makedonije, Malte, Nemčije, Srbije in Slovenije. Telovadci Gimnastičnega društva Novo mesto so se tekmovanja udeležile že četrtič.

V soboto je bilo tekmovanje v mnogoboju tako v ženski kot tudi moški športni gimnastiki, hkrati pa so potekale tudi kvalifikacije na orodjih, ki so najboljšim osmim omogočile nastop na nedeljskem finalu.

Prvič sta se v mednarodni konkurenci predstavila Luka Ilovar in Lev Špes. Nihče od njiju ni nastopil na vseh orodjih, zato se v mnogoboju nista mogla kosati s konkurenco. Na parterju pa je prijetno presenetil Luka Ilovar, ki se je s šesto oceno kvalifikacij uvrstil v finale. V nedeljo je svojo nalogo v finalu opravil izvrstno in osvojil 3. mesto.

Tekmovanja v ženski športni gimnastiki sta se letos udeležili 2 tekmovalki. Vita Prijanovič je nastopila v I. kategoriji, Neža Erpič pa v II. kategoriji (kadetinje). V soboto so dekleta prav tako tekmovala v  mnogoboju. Obe dekleti sta tokrat napravili kar nekaj napak, kar ju je stalo vidnejše uvrstitve, sta si pa na tekmovanju nabrali kar nekaj dragocenih izkušenj, ki jima bodo prišle prav v prihodnje.