pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Novi Sad

FOTO: Novomeški telovadki odlični v Novem Sadu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.12.2016 19:24

Od petka do nedelje (2.12. – 4.12.2106) je v Novem Sadu (Srbija) potekalo že tradicionalno gimnastično mednarodno tekmovanje »Memorial Laza Krstić i Marica Dželatović«, ki se ga vsako leto udeleži več tekmovalcev.

Močnega mitinga so se letos udeležili predstavniki Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Danske, Hrvaške, Jordanije, Makedonije, Malte, Nemčije, Srbije in Slovenije. Telovadke Gimnastičnega društva Novo mesto so se tekmovanja udeležile že tretjič.

Tekmovanja v ženski športni gimnastiki sta se letos udeležili 2 tekmovalki. Neža Erpič je nastopila v I. kategoriji (deklice), Lana Oberč pa v II. kategoriji (kadetinje). V soboto so dekleta tekmovala v mnogoboju, hkrati pa so potekale tudi kvalifikacije na vseh orodjih, ki so osmim najboljšim omogočile nastop na nedeljskem finalu.
Dopoldne so tekmovanje pričele deklice. V močni mednarodni konkurenci, kjer je tekmovalo kar 47 deklic, je Neža Erpič osvojila odlično 4.mesto v mnogoboju in zaostala samo za predstavnicami Bolgarije.

V kvalifikacijah na posameznem orodju je Neža osvojila 6. mesto na dvovišinski bradlji in gredi ter 7. mesto na parterju. Kljub temu, da v finalu nastopi 8 najboljših tekmovalk iz kvalifikacij, se je Neža uvrstila v nedeljsko finale le na parterju, saj na mednarodnih tekmovanjih velja pravilo, da lahko napredujeta le 2 tekmovalki iz posamezne države. Nedeljski nastop je Neža opravila z odliko, saj je osvojila odlično 3. mesto na parterju.


Lana Oberč je v II. kategoriji v mnogoboju osvojila 24. mesto. Na posameznih orodjih v kvalifikacijah je najboljšo vajo prikazala na gredi, kjer je bila 11 in je za las zgrešila nedeljski finale.

Obe telovadki se bosta v soboto in nedeljo skupaj z najboljšimi slovenskimi gimnastičarji predstavili tudi domači publiki, saj bosta obe tekmovali na Državnem prvenstvu v športni gimnastiki, ki ga Gimnastično društvo Novo mesto organizira skupaj z Gimnastično zvezo Slovenije. Tekmovanje bo potekalo v soboto, 10.12., in nedeljo, 11.12.2016, v športni dvorani Leona Štuklja.