901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Ljubljana

FOTO: Odbojkarji Slovenije premočni tudi za Tunizijce

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.06.2016 09:38

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca si je tudi na drugem srečanju svetovne lige v Ljubljani priigrala zmago. Varovanci selektorja Andree Gianija so bili premočan nasprotnik za izbrano vrsto Tunizije, ki našim fantom ni uspela odščipniti niza.Danes ob 19-ti uri Slovence čaka še obračun z neporaženo Venezuelo.

Slovenija: Štern, Pajenk, Šket, Gasparini, Hribar, Vinčić, Štalekar, Koncilja, Klobučar, Kovačič, Ropret, Urnaut, Čebulj, Purić.
Tunizija: Korbosli, Kadhi, Othomen, Karamosli, Ben Cheikh, Nagga, Moalla, Kaabi, Ben Slimene, Jouini, Ayech, Agrebi.

Prvi dve točki na srečanju med Slovenijo in Tunizijo je našim odbojkarjem z napadom prinesel Alen Pajenk. Tine Urnaut z varanjem in Dejan Vinčić z blokom pa sta prednost naših povišala na 5:2. Po dveh zaporednih napak Slovencev v napadu so gostje prišli do točke za znižanje na 6:7, prvi tehnični odmor pa se je odvil v korist Slovenije.Mitja Gasparini je po borbeni igri Janija Kovačiča v obrambi z močnim napadom prispeval deseto točko, Danijel Konciljapa je dobro serviral za enajsto. Klemen Čebulj v napadu in Gasparini z začetnimi udarci sta Sloveniji prinašala točke, prednost pa se je do drugega tehničnega odmora povišala na 16:9. Tudi na račun napak Tunizijcev je prednost naših še naraščala. Pri 21:12 je tunizijski strateg FethiMkaouar svoje odbojkarje poklical na klop, a tudi to ni ustavilo naših, ki so po asu Gasparinija slavili s 25:17.

Slovenski korektor je z asom začel tudi drugi niz, Pajenk pa je za hitro vodstvo Slovenije dodal dve točki. Nekaj zmede v naši vrsti je Tunizijcem omogočilo, da so se približali na 5:6, Koncilja pa je z blokom Slovenijo popeljal na tehnični odmor, in sicer pri 8:5. Gostje se niso predajali in na račun dobre obrambe in uspešnih protinapadov prek Othmena in Naggajaprednost Gianijevih varovancev stopili na točko. Pajenk z asom in Koncilja z blokom sta Sloveniji prinesla mirnejše nadaljevanje in vodstvo s 14:10. Ob drugi tehnični prekinitvi so domači odbojkarji vodili s 16:11, v končnico niza pa so, kljub nekoliko boljši igri Tunizijcev, vstopili s prednostjo z 20:16.Nagga je z asom za 23:21 prinesel zanimivejše nadaljevanje, a so si gostje zatem privoščili dve zaporedni napaki.


Po izenačenem začetku tretjega niza, ko sta ekipi dosegali točko po točko, pri Sloveniji Urnaut in Gasparini, so si Mkaourjevi varovanci še enkrat več privoščili nekaj napak ter našim fantom olajšali pot do vodstva s 6:3 in 8:5. Toda tako kot tudi že v drugem nizu so se Tunizijci še naprej borili in pri 8:9 zaostajali le še za točko, a zatem se je v naši vrsti v napadu in pri začetnem udarcu razigral Čebulj. Slovenci so pobegnili na 15:12, a so se nato dvakrat zapored ujeli v mrežo, sledil je še slab sprejem, Giani pa se je pri 15:15 odločil za prvi polminutni odmor, po katerem je Čebulj z atraktivnim napadom dosegel 16. točko. Gostje so povedli z 18:16, a je po napadu Čebulja in treh zaporednih blokih Gasparinija in Pajenka serija točk naše popeljala do vodstva z 21:18. Sledila sta še as Koncilje in točka Čebulja v napadu za 23:19. Tunizijci so se še enkrat vrnili, na 22:23, niz pa so z novim blokom za 25:22 dobili naši fantje ter se veselili še druge zmage v premierni sezoni svetovne lige.

V nedeljoi bosta na sporedu še zadnji tekmi turnirja v Ljubljani. Ob 15.30 uri se bosta med seboj pomerili izbrani vrsti Katarja in Tunizije, ob 19. uri pa bodo Slovenci zaigrali proti Venezuelcem, ki so si, prav tako kot naši odbojkarji, doslej priigrali dve zmagi.