stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Sarajevo/Novo mesto

FOTO: Odlični nastopi mladih košarkaric ŽKK Krke

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.05.2013 08:16

Ekipe mlajših deklic U-12, starejših deklic U-14 in mlajših kadetinj U-15 ženskega košarkarskega kluba Krka, so nastopile v Sarajevu na mednarodnem košarkarskem turnirju »Sarajevo basket cup Ilidža 2013«. Mlade novomeške košarkarice so osvojile prvo, drugo in tretje mesto.

Na turnirju je sodelovalo več kot 60 ekip v različnih kategorijah pri fantih in dekletih.

Mlade igralke Krke so na turnirju odigrale trinajst srečanj in jih kar devet odločile v svojo korist. Najuspešnejše so bile starejše deklice, ki so v kategoriji U-14 osvojile prvo mesto. V finalu so v Slovenskem derbiju visoko premagale Triglav iz Kranja s 41 : 14. Tretje mesto je osvojila ekipa Železničarja iz Sarajeva četrto pa Igman. Najboljša igralka turnirja je bila Maša Abunar, najboljša strelka pa Tinkara Zoran obe članici ŽKK Krka.

V finalu so igrale tudi mlajše deklice U-12, ki so zaradi pravil v BIH nastopale v kategoriji U-13. Premagale so jih igralke Livna, ki so sicer vice prvak Bosne in Hercegovine z rezultatom 28 : 15, tretje mesto pa je osvojila ekipa Konjic iz Visokega.

Kadetinje, ki so nastopile brez igralk, ki so sodelovale na Svetovnem prvenstvu in zaključnem državnem prvenstvu, pa so osvojile tretje mesto. V tekmi za tretje mesto so premagale domači Železničar 48 : 39, v finalu pa so igralke Odeje iz Škofje Loke premagale Ilidžo.