Katarina Čas Odkrito.si

Težki časi za Katarino Čas

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 12. decembra

dreamstime_xxl_105172804 Petisvet.si

Samo pogovarjala sem se z očetom, ki je bil že ...

strasbourg Svet24.si

FOTO in VIDEO: Napadalec, ki je na božičnem ...

Barron Trump, Wayne Rooney Svet24.si

FOTO: Sekira mu je padla v med, Barron Trump je ...

pirelli-gigi hadid Najstnica.si

Lepa manekenka zasijala v svoji obleki

aneta in tia Njena.si

Aneta iskreno o hčerkini življenjski bitki

Šport Novo mesto/Bangkok

FOTO: »Ogi« na Tajskem pokazal veliko

Piše: Tajski Boks

Čas objave:
08.08.2018 13:53

V tajski prestolnici se odvija svetovno prvenstvo z mlade selekcije, na katerem je imela Slovenija enega predstavnika.

Ogi maskota.jpg

Otroško svetovno prvenstvo v tajskem boksu je bilo zagotovo najbolj množično tekmovanje v tajskem boksu letos. Nastopilo je namreč kar 850 otrok, ki so se borili v štirih ringih in več starostnih konkurencah. Novomeščan Ognjen Lazarević je tako nastopil na svojem prvem velikem tekmovanju. Žreb mu je v prvem krogu namenil Avstralca grških korenin Stefana Stamtakosa, borca, ki ima za seboj nekaj manj kot 50 dvobojev, med njimi nekaj profesionalnih, ter več naslovov prvaka Avstralije in Oceanije. Toda »Ogi« se ni ustrašil favoriziranega Avstralca in je v ringu nastopil zelo pogumno. Avstralec je seveda spridoma izkoriščal prednost v izkušnjah, razponu in višini ter prišel do soglasne sodniške zmage s 30:27, vendar je Ognjen pokazal veliko in kljub porazu presegel pričakovanja z osvojenim 5. mestom. 

Ogi tajska otvoritev.jpg
Toda tekmovalnih aktivnosti, kljub izpadu v četrtfinalu, zanj še ni bilo konec. Najmlajši slovenski borec je namreč nastopil v tekmovanju tajskega borilnega plesa Wai Kru. V kategoriji do 14 let je prišel v drugi krog, nato pa je bila estetika plesa drugih konkurentov komisiji bolj všeč. »Na sploh so tekmovanja potekala bolj v duhu sodelovanja kot konkurenčnosti. Za otroke je bilo res izjemno poskrbljeno. Poudarek je na druženju in prijateljstvu otrok, njihovih staršev in trenerjev,« je dejal predsednik Slovenske zveze tajskega boksa Iztok Vorkapić in izpostavil glavno vodilo organizacije IFMA: »Duh športa, tolerance, miru, medsebojnega spoštovanja in prijateljstva.« Na prvenstvu, ki se bo sklenilo jutri s finalnimi boji, vsak dan poteka veliko aktivnosti, ki vključujejo otroške zabave, igre in druženja. 

tradicionalni ples wai kru.jpg


Medtem je izvršni odbor IFME že sprejel odločitve glede prihodnjih velikih tekmovanj. Naslednje otroško prvenstvo bo v drugo leto v Turčiji, evropsko člansko prvenstvo v Španiji, glede organizatorja svetovnega prvenstva za člane pa še vedno poteka »boj« med Rusijo in Tajsko.