franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Velenje

FOTO: Ose jezo ob porazu na Danskem stresle na Krkaše

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.12.2015 08:40

Rokometaši Krke so na gostovanju pri državnih podprvakih v Velenju doživeli peti poraz v sezoni. Zamago so zasluženo slavili gostitelji, ki so Novomeščane porazili z rezultatom 34:24 (17:10), ter se po številu točk izenačili z vodilnimi Celjani. Varovanci trenerja Mirka Skoka pa navkljub današnjemu porazu ostajajo v zgornji polovici lestvice.

Velenjčani so imele od prve do zadnje minute vse niti igre v svojih rokah. Hitro so si priigrali prednost petih golov (9:4), ob polčasu sta se ekipi razšli s sedmimi zadetki prednosti v korist Gorenja. Tudi v nadaljevanju srečanja Novomeščani nikakor niso našli recepta za razigrane gostitelje, ki so tik pred zaključkom tekme vodili že za 12 zadetkov (28:16, 32:20, 34:22), tekmo pa končali pri rezultatu 34:24.V domači ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Mario Šoštarič s šestimi goli, krkaš Jernej Papež pa je dosegel zadetek manj.Novomeška ekipa bo v naslednjem tednu odigrala še pokalno tekmo v Mariboru, danes pa jo čaka še ligaška tekma v Izoli.

Izjave po tekmi :
Gregor Cvijič, trener Gorenja: " Krka je bila kar težak nasprotnik. So mlada ekipa, igrajo hiter rokomet. Mi smo se dobro skoncentrirali na igro, malo nam je zmanjkalo le v drugem polčasu, a nič zato. Mislim, da smo odigrali tekmo na dovolj visokem nivoju in kar je najbolj pomembno, je zmaga ostala doma".
Mirko Skoko, trener Krke: " Lahko rečem, da smo tekmo odprli slabo in znova je bila naša šibka točka realizacija. Ne bi kritiziral igro v obrambi, saj smo se borili, ampak smo zgrešili sto odstotne strele. Velenjčani so prelahko zabijali kontre, kljub temu pa so se fantje izredno dobro izkazali in odigrali dobro igro proti tako vrhunski ekipi, kot je Gorenje. Naše misli so sedaj usmerjene na pokalno tekmo z Mariborom, kajti z malo sreče pri žrebu se lahko nadejamo zaključnega turnirja, ampak za nas bo veliko finale Izola in Dobova, ki nas še čakata v tem mesecu."

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović, Cehte 2, Medved 3, S. Burić 6, Ovniček 3, Szyba 2, Skube 2, Golčar 3, Šoštarič 6, Kleč 3, Gams, Nosan 3, Bećiri.

MRK Krka: Baznik (7 obr.), Jeraj, L. Rašo 2, Jurečič 4 (1), Lavrič 1, Didović 2, Okleščen 1, Pršina, Irman 3, Jeraj, Jakše, Kovačič 1, D. Rašo, Furdi 1, Papež 5 (3), Orlič 4, Klobčar.