državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Šport Krško

FOTO: Plesalci stepa s šestimi naslovi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.06.2016 14:34

S soboto se je pričelo skupno državno prvenstvo za vse sekcije Plesne zveze Slovenije, ki bo trajalo so 23. junija. Prvi dan so tekmovanja potekala v jazzu, modernu, rock n' roolu in stepu. Na tekmovanju je nastopilo tudi 9 plesalcev Plesnega kluba Lukec, ki so tekmovali v osmih kategorijah in od tega pobrali kar 6 naslovov novih državnih prvakov.

Med najmlajšimi je v kategoriji step solo otroci nastopila Sanja Urbanč, ki je postala nova državna prvakinja. Prav tako se je naslova veselila Lena Škoda v kategoriji step solo mladinke. Med mladinskimi solisti pa sta se za naslov udarila klubska prijatelja Alen Halilovič in Tomy Gaberšček Škoda. Slednjemu je uspel boljši nastop in tako je postal novi državni prvak, Alen pa se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Lena, Tomy in Alen so skupaj nastopili tudi v kategoriji step trio mladinci, kjer so prav tako stopili na najvišjo stopničko.

V članski kategoriji je med malimi skupinami zopet pričakovano slavila skupina Happy, ki jo sestavljajo Sara Jurkas Omerzo, Dana de Costa, Brina Lukež ter Sebastijan in Luka Vodlan. Prav tako pa sta se na najvišjo stopničko povzpela Luka in Brina v kategoriji članskih parov. Med članskimi solisti je Luka priplesal do 2. mesta, prav tako pa je drugo mesto osvojila Sara med solistkami.


Z doseženimi rezultati je Plesni klub Lukec še enkrat dokazal da je v kategoriji stepa najboljši klub v Sloveniji. Čestitke vsem plesalcem ter trenerju in koreografu Sebastijan Vodlanu.