cerar Odkrito.si

Bo zaradi male Maje to počel tudi Miro Cerar?

saturn Svet24.si

Tedenski horoskop: hudoben potencial komaj čaka, ...

Apokaliptična Petisvet.si

Nostradamus videl, kaj nas čaka, s pariško ...

družina Svet24.si

Do subvencije kmalu upravičeni vsi socialno ...

potresi1_fotoReuters Svet24.si

Jutri se bo treslo, bežite!?

Ana Klašnja Njena.si

Ana Klašnja: 'Moj fantek odrašča'

spela gorselj jok Njena.si

Špela Grošelj v solzah zaradi Gregorja

Šport Novo mesto

FOTO: Razpoloženi Krkaši brez težav med top 16

Piše: R.P.J.

Čas objave:
06.12.2018 08:16

Superpokalni zmagovalci, ekipa MRK KRKA je drevi v 1/16 finala pokala Slovenije gostovala pri ekipi RK RADEČE PAPIR NOVA in si z visoko zmago 22:37 (10:17) brez težav zagotovila napredovanje v 1/8 finala pokala.

Varovanci trenerja Mirka Skoka so z današnjo zmago nad Radečani opravili odlično uverturo pred nedeljsko ligaško preizkušnjo, ko bodo v 13. krogu NLB lige gostili velenjsko Gorenje, ki pa bo za Krkaše nedvomno zajetnejša naloga od današnje.

Gostitelji so imeli tokrat opravka z izredno razpoloženimi Krkaši, ki so od prve do zadnje minute diktirali oster tempo igre, saj jim je do prvega zadetka uspelo priti šele na začetku osme minute srečanja in pri vodstvu Novomeščanov z 0:5. Podoben tempo igre so Krkaši stopnjevali vse do velikega odmora, na katerega so odšli s sedmimi goli prednosti. Tekma se je v popolni prevladi farmacevtov odvijala tudi v nadaljevanju, ko so prednost iz prvega dela podvojili, za najvišjo prednost petnajstih zadetkov pa poskrbeli v 55. minuti, ko je bil rezultat 20:35, do izteka igralnega časa pa so zadeli še dvakrat. Končni izzid srečanja je bil 22:37 v korist Novomeščanov, ki jih že v nedeljo čaka obračun z velenjsko ekipo Gorenja.


Pri domačinih sta bila s po štirimi zadetki najboljša Žan Zakošek in Matic Stegne, za Novomeščane pa je devet golov vknjižil Jaka Jakše.

RK Radeče: Stegne 4, Koritnik 2, Zakošek 4, Kavčič 1, Klinar, Savanovič 2, Čajko D.1, Potočnik 2, Čajko J. 2, Hrovat 1, Ernestl 2, Ivančič 1.
MRK KRKA: Rašo l. 3, Bevec 3, Didovič, Okleščen 6, Pršina, Tomić, Jakše 9, Klemenčič 1, Rašo D.2, Batagelj 1, Papež, Brajer, Kukman 3, Windischer 2, Matko, Florjančič 7.