pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Motegi

FOTO: Rossiju pole position

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.10.2016 10:18

Italijan Valentino Rossi (Yamaha) je bil najhitrejši v današnjih kvalifikacijah pred nedeljsko dirko motociklističnega svetovnega prvenstva za veliko nagrado Japonske v kraljevskem razredu motoGP. Iz prve startne vrste bosta dirko začela še Španec Marc Marquez (Honda) in Jorge Lorenzo (Yamaha).

Štiri tekme pred koncem SP je vodilni v prvenstvu Marquez, na drugem mestu Rossi zaostaja 52 točk, zaostanek Lorenza na tretjem mestu znaša 66 točk, četrti je Dani Pedrosa (Honda) z zaostankom 93 točk za vodilnim Špancem.

Petkove treninge so zaznamovali številni padci. Najhuje jo je skupil Španec Dani Pedrosa, ki je grdo padel in si zlomil ključnico ter je zapustil prizorišče dirke. Doma v Španiji ga čaka operacija.

Padel je tudi branilec naslova motociklističnega svetovnega prvaka v kraljevskem razredu Lorenzo, ki pa je na zadnjem treningu ni huje skupil, čeprav so ga poslali na pregled glave v bližnjo bolnišnico, in je v kvalifikacijah že vpisal tretji najhitrejši čas.

moto 2

Francoski motociklist Johann Zarco (Kalex) je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko motociklističnega svetovnega prvenstva za veliko nagrado Japonske v Motegiju v razredu moto2.

Branilec naslova svetovnega prvaka v omenjenem razredu bo startal s prvega startnega položaja, potem ko je vpisal hitrostni rekord proge, iz prve startne liste bosta startala še Švicar Thomas Lüthi (Kalex) in Italijan Franco Morbidelli (Kalex).

V skupnem seštevku razvrstitve svetovnega prvenstva v razredu moto2 sta na vrhu Zarco in Španec Alex Rins (Kalex), ki za Zarcom zaostaja le eno pičlo točko. Rins bo startal iz osme vrste.