franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Dečno selo

FOTO: Sergej Bubka obiskal Posavje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.11.2016 13:29

Svetovni rekorder v skoku ob palici, sloviti Sergej Bubka, je pred dnevi izpolnil obljubo in obiskal Posavje, oziroma enega tamkajšnjih lokalov, ki nosi njegovo ime.

Lokal Bubka Bar iz Dečnega sela, ki nosi ime po slovitem Ukrajinskem atletu, Sergeju Bubki, je prejel zelo visok obisk. Dobitnik številnih odličjih, tudi zlate olimpijske, se je te dni mudil v Posavju, kjer je obiskal gostinski lokal v Dečnem selu, Bubka Bar. Čeprav že nekaj let ne tekmuje več, je Bubka še vedno svetovni rekorder v skoku z palico, svetovni rekord pa je popravil kar 35-krat.

Vidno ganjeni lastnik Bubke Gianni, tudi nekdanji skakalec s palico, je bil ob visokem obisku svojega športega vzornika vidno presenečen in je povedal, da so se uresničile njegove sanje. »Bubko skupaj s sodelavci ustvarjamo že osem let, in niti pod razno si nisem predstavljal, da bo nekoč zgodba prišla tako daleč, da nas bo obiskal celo sam Sergej Bubka, ki ga neizmerno cenim, bil pa je tudi moj športni vzornik v času aktivne kariere« je še dodal Gianni.


Gianni in Bubka sta se spoznala nekaj let nazaj na atletskem kongresu. Takrat je Bubka prvič slišal, da obstaja v majhni vasici Dečno selo gostinski lokal, ki nosi njegovo ime, posvečen pa je vsem njegovim dosežkom. Takrat mu je obljubil, da ko se znova vrne nazaj, da bo zagotovo obiskal Bubka Bar. Svojo obljubo je izpolnil pred nekaj dnevi – to je mož besede!