cerar Odkrito.si

Bo zaradi male Maje to počel tudi Miro Cerar?

saturn Svet24.si

Tedenski horoskop: hudoben potencial komaj čaka, ...

Apokaliptična Petisvet.si

Nostradamus videl, kaj nas čaka, s pariško ...

družina Svet24.si

Do subvencije kmalu upravičeni vsi socialno ...

potresi1_fotoReuters Svet24.si

Jutri se bo treslo, bežite!?

Ana Klašnja Njena.si

Ana Klašnja: 'Moj fantek odrašča'

spela gorselj jok Njena.si

Špela Grošelj v solzah zaradi Gregorja

Šport Češka

FOTO: Sloveniji 4 medalje na svetovnem pokalu

Piše: N.G.

Čas objave:
11.02.2019 11:27

Kar tri srebrne in eno bronasto medaljo sta osvojila slovenska predstavnika na 23. Svetovnem kegljaškem članskem posamičnem pokalu ter 15. pokalu mladincev (U-23) v Prerovu na Češkem in v vseh kategorijah priborili odličja. Ali je to nov mejnik za mednarodne uspehe našega kegljanja?

Mladinka Anja Forštnarič iz Kranja je najprej premagala Slovakinjo Mazuchovo, da bi v finalu klonila proti hrvatici Bosak in dobila srebrno medaljo, ter dokazala da spada med najboljše mlade igralke na svetu. Pri mlajših članih se je Žiga Požar iz Postojne prebil v polfinale ter izgubil z daleč boljšim Avstrijcem Zatschkowitschem in osvojil bron. 

Brigita Strelec (SLO).jpeg
Brigita Strelec (SLO)
Foto: N.G.

V članski konkurenci je Brigita Strelec iz kranjskega Triglava v polfinalu ugnala hrvatico Jamborvić, da bi v finalu proti madžarki Mehesz častno izgubila. Madžarka je podrla neverjetnih 690 kegljev za zlato medaljo in nov svetovni rekord, ki ga je do tedaj držala hrvaška reprezentantka Ines Maričić (678). Najstarejši igralec pokala Trboveljčan Uroš Stoklas (trenutno igra za Zaprešić) je najprej izločil odličnega Slovaka Kuno. V velikem finalu ga je čakal nepremagljiv Srb Vilmoš Zavarko. Soklas je klonil s 665:678 in s srebrnim odličjem dokazal da je še vedno med najboljšimi igralci sveta. Na koncu zelo dober obet naših za Svetovno kegljaško ekipno prvenstvo, ki bo od 15. do 16. maja v Rokycany na Češkem.