Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 17. februarja

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

FOTO1 otroški dodatek Svet24.si

Otroški dodatek, CSD in ministrstvo: kdo skriva, ...

amanda nally Svet24.si

Nenavadna pot USB ključka

albreht 1 Njena.si

Metka Albreht žari od zadovoljstva

lea sirk_presenecenje Njena.si

Lea Sirk: ne morem fuc***g verjeti

Šport Češka

FOTO: Sloveniji 4 medalje na svetovnem pokalu

Piše: N.G.

Čas objave:
11.02.2019 11:27

Kar tri srebrne in eno bronasto medaljo sta osvojila slovenska predstavnika na 23. Svetovnem kegljaškem članskem posamičnem pokalu ter 15. pokalu mladincev (U-23) v Prerovu na Češkem in v vseh kategorijah priborili odličja. Ali je to nov mejnik za mednarodne uspehe našega kegljanja?

Mladinka Anja Forštnarič iz Kranja je najprej premagala Slovakinjo Mazuchovo, da bi v finalu klonila proti hrvatici Bosak in dobila srebrno medaljo, ter dokazala da spada med najboljše mlade igralke na svetu. Pri mlajših članih se je Žiga Požar iz Postojne prebil v polfinale ter izgubil z daleč boljšim Avstrijcem Zatschkowitschem in osvojil bron. 

Brigita Strelec (SLO).jpeg
Brigita Strelec (SLO)
Foto: N.G.

V članski konkurenci je Brigita Strelec iz kranjskega Triglava v polfinalu ugnala hrvatico Jamborvić, da bi v finalu proti madžarki Mehesz častno izgubila. Madžarka je podrla neverjetnih 690 kegljev za zlato medaljo in nov svetovni rekord, ki ga je do tedaj držala hrvaška reprezentantka Ines Maričić (678). Najstarejši igralec pokala Trboveljčan Uroš Stoklas (trenutno igra za Zaprešić) je najprej izločil odličnega Slovaka Kuno. V velikem finalu ga je čakal nepremagljiv Srb Vilmoš Zavarko. Soklas je klonil s 665:678 in s srebrnim odličjem dokazal da je še vedno med najboljšimi igralci sveta. Na koncu zelo dober obet naših za Svetovno kegljaško ekipno prvenstvo, ki bo od 15. do 16. maja v Rokycany na Češkem.