Velik nasmeh Adobe Stock Odkrito.si

Kako na dopustu poskrbeti za zdrave zobe

Ljubezen po domace20 Svet24.si

Voditeljica Ljubezni po domače: "Po snemanjih ...

brezčasna ljubezen Svet24.si

7 vrst ljubezni, ki jih je zaznamovala večnost

umor, pešpot ob savi1 Svet24.si

FOTO: Umor na priljubljeni sprehajalni poti ob ...

Jeffrey Epstein Svet24.si

Princ Andrew obžaluje, da je zmotno mislil

Rok in nika_instagram Najstnica.si

Nika priznala: Rok je bolj privlačen

lucija in josip Njena.si

Lucija: 'Josip ni taksen, kot se predstavlja na ...

Šport Češka

FOTO: Sloveniji 4 medalje na svetovnem pokalu

Piše: N.G.

Čas objave:
11.02.2019 11:27

Kar tri srebrne in eno bronasto medaljo sta osvojila slovenska predstavnika na 23. Svetovnem kegljaškem članskem posamičnem pokalu ter 15. pokalu mladincev (U-23) v Prerovu na Češkem in v vseh kategorijah priborili odličja. Ali je to nov mejnik za mednarodne uspehe našega kegljanja?

Mladinka Anja Forštnarič iz Kranja je najprej premagala Slovakinjo Mazuchovo, da bi v finalu klonila proti hrvatici Bosak in dobila srebrno medaljo, ter dokazala da spada med najboljše mlade igralke na svetu. Pri mlajših članih se je Žiga Požar iz Postojne prebil v polfinale ter izgubil z daleč boljšim Avstrijcem Zatschkowitschem in osvojil bron. 

Brigita Strelec (SLO).jpeg
Brigita Strelec (SLO)
Foto: N.G.

V članski konkurenci je Brigita Strelec iz kranjskega Triglava v polfinalu ugnala hrvatico Jamborvić, da bi v finalu proti madžarki Mehesz častno izgubila. Madžarka je podrla neverjetnih 690 kegljev za zlato medaljo in nov svetovni rekord, ki ga je do tedaj držala hrvaška reprezentantka Ines Maričić (678). Najstarejši igralec pokala Trboveljčan Uroš Stoklas (trenutno igra za Zaprešić) je najprej izločil odličnega Slovaka Kuno. V velikem finalu ga je čakal nepremagljiv Srb Vilmoš Zavarko. Soklas je klonil s 665:678 in s srebrnim odličjem dokazal da je še vedno med najboljšimi igralci sveta. Na koncu zelo dober obet naših za Svetovno kegljaško ekipno prvenstvo, ki bo od 15. do 16. maja v Rokycany na Češkem.