franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Novo mesto

FOTO: Srhljiva končnica pripadla Krki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.10.2015 13:06

Sobotni derbi 5. kroga v 1. NLB Leasing ligi med rokometaši Krke in Trima je zaznamovala dramatična končnica, ki si jo je v novomeški dvorani Marof ogledalo ogromno ljubiteljev rokometa. Nov par točk je ostal v dolenjski prestolnici, saj so Novomešani premagali trebanjski Trimo z rezultatom 28:26 ( 12:13).

Da so derbije med Novomeščani in Trebanjci vselej odločale malenkosti, se je izkazalo tudi tokrat, ko so v izenačenem dvoboju smetano pobrali izbranci domačega trenerja Mirka Skoka.V dvorani Marof, kjer so gledalci naredili res lepo športno kuliso, se je od prve minute odvijal ogorčen boj za vsako žogo. Gostje so na velik odmor odšli z minimalno prednostjo (13:12), a so se krkaši v drugem polčasu prebudili in si deset minut pred koncem razburljivega dvoboja priigrali tri gole prednosti (23:20). V prelomnih trenutkih, navkljub pritisku izbrancev gostujočega trenerja Romana Šavriča niso popustili, pet minut pred koncem so celo povišali na 26:21, v dramatični končnici pa pokazali dovolj preudarnosti za drugo zmago v tej sezoni.

Izjave po tekmi:

Mirko Skoko, trener MRK KRKA: "Mislim, da smo v prvem polčasu naredili preveč napak v napadu, obramba je še nekako delovala, saj smo do odmora prejeli le trinajst golov in mislim, da so nas prav te napake stale tega, da se nismo odlepili že v prvem delu. V drugem polčasu smo se sprostili, delavala je obramba, pa tudi vratarja sta začela braniti. Na koncu so igralci spoštovali dogovor in vesel sem, da so točke ostale doma, pred čudovito publiko, ki nas je bodrila in naredila odlično vzdušje".

Jernej Papež, MRK KRKA: " Vidi se,da smo še neizkušeni, tako napeto končnico bi morali odločiti že prej. Res ne vem, kaj nam je bilo, da smo sedem minut pred koncem zapravili prednost sedmih golov. Upam, da se bomo iz tega kaj naučili, k sreči se je vse dobro končalo in šteje le rezultat".

V novomeški ekipi sta bila najbolj učinkovita Jernej Papež z desetimi in Jan Jurečič s šestimi zadetki, v trebanjski pa je Rok Skol dosegel sedem golov.Krkaši bodo v prihodnjem krogu gostovali v Slovenj Gradcu, trebanjska ekipa pa bo gostila Sevnico.

Obe tekmi bosta v soboto, 10. oktobra.