nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Novo mesto

FOTO: Suhorobarji krkašem zadali nov poraz

Piše: MRK Krka

Čas objave:
03.12.2017 10:00

V športni dvorani Ribnica je bil odigran 12. krog v NLB ligi med vodilno ekipo RD Riko Ribnica in ekipo MRK KRKA.

Gostitelji so se Novomeščanom pošteno maščevali za poraz v 3. krogu in jih povsem nadigrali. Tekma se je končala v korist Ribničanov z 37:28 ( 16:13).

Novomeščani so srečanje začeli precej zadržano, trenutno vodilna ekipa Ribnice pa je dodobra izkoristila slabše minute krkašev in si v 11. minuti prvega dela po strelu Skuška že priigrala štiri zadetke prednosti ( 11:7). Varovanci trenerja Mirka Skoka so sicer lovili zaostanek, a na trenutke naredili preveč nepotrebnih napak in na glavni odmor odšli s tremi goli zaostanka (16:13). Drugi polčas je bil za krkaše le preslikava prvega, saj kljub napotkom, ki so jih fantje s strani trenerja dobili v garderobi, igra nikakor ni stekla, domačini pa so zlahka zadevali z vseh položajev in prednost le še povečevali, v 47. minuti, ko je bilo na semaforju že 29: 21, pa so bili vsi upi krkašev za morebitni preobrat pokopani. Glede na visok zaostanek so priložnost za igro dobili tudi tisti igralci s klopi, ki sicer nimajo veliko minutaže. Ribničani so tako z zmago še naprej na 1. mestu prvenstvene lestvice, Novomeščani pa so z 12. točkami zdrsnili na sredino lestvice. V ribniški ekipi je bil najbolj učinkovit Rok Setnikar z osmimi goli, v novomeški pa Leon Rašo s šestimi zadetki.

Izjave po tekmi:

David Kovačič, RD Ribnica: » Kljub utrujenosti z evropskih tekem in ob odsotnosti Nika Henigmana smo se uspeli nekako sestaviti in posledično je vsak posameznik vedel, da bo moral dati vse od sebe. Igra nam je danes stekla, solidno smo odprli prvi polčas, v drugem pa stisnili v obrambi. Uspeli smo dobro zaustavit tudi Krkina igralca Okleščna in Papeža, k zmagi pa sta v veliki meri pripomogla tudi naša dva golmana«.

Blaž Brajer, MRK KRKA: »Enostavno nam danes ni šlo ne v napadu, ne v obrambi. Mislim, da je bil eden od ključnih momentov današnje slabe igre tudi ta, da se nismo držali dogovora. Ribničani so spretno našo nemoč izkoristili in zasluženo zmagali. Sem razočaran, a moramo to tekmo hitro pozabiti in se pripraviti na Šmartno«.

Rokometaši Krke bodo v torek v Murski Soboti odigrali še tekmo 1/16 pokala Slovenije, v soboto, 9. decembra pa doma gostili ekipo Herz Šmartno.

Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Horvat 5, Fink 2, Vujačić 6, Knavs 4, Skušek 3 (1), Koprivc3, Pahulje 1, B. Nosan 4, Kovačič 1, M. Nosan, Batinič, Setnikar 8, Košmrlj. Krka: Tomič, Brajer, L. Rašo 6, Didovič 3, Okleščen 2, Bevec 1, Pršina 1, Irman 1, Jakše 7, Klemenčič, Udovč, D. Rašo, Papež 5 (4), Matko 1, Ban 1, Klobčar. Sedemmetrovke: Riko Ribnica 1 (1), Krka 5 (4). Izključitve: Riko Ribnica 4, Krka 4 minute. Rdeči karton: /.