zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Cancun

FOTO: Svetovno prvenstvo v smučarskih poletih 2020 bo v Planici

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
10.06.2016 05:12

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je na svojem 50. kongresu v mehiškem Cancunu soglasno izbrala Planico za gostiteljico svetovnega prvenstva v poletih leta 2020. Planica je kandidirala tudi za SP v nordijskih disciplinah leta 2021, vendar pa je bil izbran nemški Oberstdorf.

"Z novimi sodobnimi objekti bo Planica priredila še eno nepozabno svetovno prvenstvo v smučarskih poletih z veliko podporo navijačev," je dejal predsednik Fis Gian Franco Kapser.

Prav tako soglasno je bilo za gostitelja svetovnega prvenstva v smučanju prostega sloga in deskanju leta 2021 izbrano kitajsko smučarsko letovišče Zhangjiakou/Genting, kjer bodo leta 2022 na zimskih olimpijskih igrah tudi tekmovanja v obeh disciplinah.

Italijanska Cortina d'Ampezzo je po petih poskusih tokrat soglasno dobila organizacijo svetovnega prvenstva v alpskem smučanju leta 2021, svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah pa bo istega leta v nemškem Oberstdorfu, za kar je poleg Planice kandidiral tudi norveški Trondheim.

"Pozimi leta 2020 lahko pričakujemo odlične pogoje za polete. Leta 2021 lahko vreme, globalno gledano, malo ponori. V severni Evropi je pričakovan hud mraz, v južni Nemčiji pa celo tropsko vreme. Napovedi za Planico pa so odlične, saj bo okolje s posebno mikroklimo zagotovilo stabilne pogoje in dovolj snega," so slovenski predstavniki začeli predstavitev pred predsedstvom Fis.

Skakalni ambasador Planice Franci Petek, nekdanji svetovni prvak, je pred izbiro dejal: "Mi smo verjetno največji skakalni narod, ki še nikoli ni gostil nordijskega svetovnega prvenstva. Naša ekipa, ki bo še boljša, si ga zasluži. Slovenija je lahko zgled, imamo vse, kar je potrebno, in to bi radi delili s svetom."

Predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar


Skakalni ambasador Planice Franci Petek