nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Kranj, Brežice

FOTO: V Kranju priprave slovenske karate reprezentance

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.09.2015 06:49

Ta vikend so se v Kranju zbrali člani širšega izbora kadetske, mladinske in U21 (mlajši člani do 21 let) reprezentance v karateju. Priprav so se udeležile tudi članice Karate kluba Brežice, in sicer Nastja Galič (kate mlajše članice), Hana Suša in Nika Omerzo (kate kadetinje), ter Kaja Omerzo in Nina Zupančič (borbe mladinke).

 Med njimi je v končni izbor za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v indonezijski Jakarti uspelo priti naši najboljši katašici Nastji Galič, ki bo v kategoriji mlajših članic Slovenijo zastopala na drugem koncu sveta v letošnjem novembru (12. – 15. 11. 2015).

Nika Omerzo, Hana Suša, Nastja Galič in Maša Simonič na pripravah v Kranju

Na pripravah so treninge vodili selektorji sami, in sicer Bor Dereani za kate, Josip Makovec za borbe deklet in Vlado Bošnjak za borbe fantov. Ker je do prvenstva le še dobrih šest tednov, so te priprave temeljile predvsem na piljenju posameznih tehnik izvedbe različnih kombinacij in nastopov v celoti. Brežiška dekleta so dobro delala in po mnenju selektorjev tudi vidno napredovala. Mlajšima katašicama Niki in Hani sta bili v veliko podporo poleg selektorja tudi starejši reprezentantki Nastja Galič in Maša Simonič (KK Maribor). Izbrani člani slovenske reprezentance bodo imeli še dve močni kontrolni tekmi pred svetovnim prvenstvom, in sicer naslednji vikend v Reki (Croatia Open 2015) ter sredi oktobra na Karate 1 Premier League v Salzburgu.