sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Šport Krško

FOTO: Velik uspeh krških plesalcev

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.11.2016 05:19

V soboto, 19. in nedeljo, 20. novembra je v Novem Sadu potekal mednarodni plesni festival Dance Fest Novi Sad na katerem je nastopilo preko 3000 plesalcev iz več kot 10 različnih držav. Plesalci so se predstavili v več kot 500 različnih točkah solistov, parov, skupin in velikih formacij in med njimi je bilo tudi 12 članov PK Lukec iz Krškega.

Skupna odprava plesalcev je štela 35 članov, saj so plesalci Lukca zopet zaplesali skupaj s plesalci Plesnega Vala iz Celja v že dobro poznani hip hop formaciji Force. Že v lanskem letu so plesalci Lukca osvojili odlične rezultate na festivalu in tudi tokrat so bila pričakovanja visoka.

Prvi dan festivala so nastopili step plesalci in v svojih kategorijah pobrali vse zmage. Tako je v katekoriji open solo člani 1. mesto osvojia Sara Jurkas Omerzo, na drugi stopnički pa ji je družbo delal Luka Vodlan. V kategoriji open pari člani sta prav tako 1. mesto osvojila Luka Vodlan in Brina Lukež. Prvo mesto pa je v kategoriji open skupine člani osvojila tudi step mala skupina s koreografijo Veseli pometači (Sara Jurkas Omerzo, Brina Lukež, Dana de Costa, Luka in Sebastijan Vodlan).

Drugi dan festivala so nastopili še hip hop plesalci in med članskimi street skupinami so 2. mesto osvojili Umetniki (Mark Gerjevič, Nastja Colarič, Alja Kolman, Jasna Preskar, Katja Pirc in Dea Micić), ki je morala priznati premoč celjskim kolegom The Pharaohs (Plesni Val Celje). V kategoriji hip hop formacije člani pa je nastopila združena formacija Force (plesalci PK Lukec in Plesni Val Celje), ki je v svoji kategoriji hip hop formacij osvojila 2. mesto.


Po razglasitvi rednega dela festivala so sledile razglasitve posebnih nagrad in razglasitev 20 najboljših skupini in formacij, ki še enkrat tekmujejo v gala večeru. Posebno nagrado za najboljšo solistko festivala v art disciplinah je osvojila Sara Jurkas Omerzo. Prav tako sta za najboljši par festivala v art disciplinah bila proglašena Luka Vodlan in Brina Lukež.

Med najboljših dvajset točk festivala pa so se uvrstile tri skupine in sicer so na koncu 9. mesto na festivalu osvojili Veseli Pometači (step mala skupina PK Lukec), 10. mesto The Pharaohs (street skupina Plesni Val Celje) in 18. mesto hip hop formacija Force (PK Lukec in Plesni Val Celje).