pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Izola

FOTO: Z Obale nasmejanih obrazov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.11.2016 08:02

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka se z Obale vračajo z novo zmago. V dvorani Kraška v Izoli so prepričljivo ugnali Izolane z rezultatom 28 :26 ( 12:10). Izolani še naprej ostajajo na repu prvenstvene lestvice, saj v letošnji sezoni še niso okusili slasti zmage, medtem ko so se farmacevti z osmo zmago v jesenskem delu tekmovanja še bolj utrdili na 3. mestu.

Uverturo pred sredino tekmo z Ribnico so krkaši opravili z odliko. Izolani so bili sicer dokaj enakovreden tekmec večji del prvega polčasa, ko so po začetnem zaostanku prišli do izida 5:5 in 6:7, Novomeščani pa so si nato ob koncu prvega dela priigrali majhno prednost, ki jo je le na -2 znižal Mladen Radojevć.

Nadaljevanje je bilo nato precej podobno. Izola je bila blizu do sredine drugega dela, ko je zaostajala s 15:16, potem pa se je domačim ustavilo v napadu. Deset minut so neuspešno skušali doseči zadetek, v tem času pa je Krka nanizala pet golov. Pri 22:17 v 55. minuti je bilo tako že jasno, da bosta točki odšli na Dolenjsko.

Dolenjci so imeli tri razpoložene strelce, osem golov je dosegel Timon Orlič, ki se je vrnil po dvomesečni odsotnosti zaradi poškodbe kolena,po sedem pa Jan Jurečič in Grega Okleščen, pri Izoli je bil s šestimi najučinkovitejši Jakob Vukovič.

Izolska ekipa bo v naslednjem krogu 19. novembra gostila Trimo Trebnje, Krka pa bo že 16. novembra gostovala na težkem terenu v Ribnici.
Izjave po tekmi :

Borut Hren, trener Izole: " Mislim, da je individualna kvaliteta rokometašev iz Novega mesta danes odločila tekmo. Jaz fantom tokrat nimam kaj zamerit glede pristopa, kar sem jim lahko v prejšnjih tekmah, tako imamo nekaj, na čemur lahko gradimo in gremo dalje".

Timon Orlič, igralec Krke: " Za nas je bila to kar težka tekma, torej težko gostovanje. Na koncu smo rezultat dobro izvekli glede na stanje, kakršno je bilo med tekmo, smo na koncu le osvojili nov par točk. Sicer pa sam pristop danes ni bil na nivoju, se pa zmagi jasno, ne gleda v zobe".

Dvorana Kraška, sodnika Pajič (Krško), Pirc (Hrpelje).
Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Jurič, Stopar 1 (1), Božič 2, Beganovič, Zorič-Stepančič, Selišnik, Čolić, Žgavec 2, Logar, Vuković 6, Poberaj-urh 2, Radojević 3, König, Redžič 2, Madžarevič.

MRK Krka: Nunčič, Rašo 3, Jurečič 7 (3), Lavrič, Didovič, Okleščen 7, Pršina, Tomić, Irman, Jakše, Rašo, Bezgovšek, Orlič 8, Adamčič 1, Klobčar.

Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 2 (1), Krka 3 (3).