901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Poreč

FOTO: Zemljak in Pokeršnik odvzela niz evropskima prvakoma

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.06.2016 20:52

Slovenska odbojkarja na mivki Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta začela z nastopi na turnirju svetovne lige FIVB Major v Poreču. Slovenca, ki s posebnim povabilom nastopata v glavnem delu turnirja, sta obe današnji srečanji sicer izgubila, a sta se nasprotnikom dobro upirala.

Naša najboljša odbojkarja na mivki, ki sta leta 2013 navdušila s petim mestom na turnirju svetovne lige v ruski Anapi, sta se na uvodnem srečanju v Poreču pomerila s favoriziranima Nizozemcema Aleksandrom Brouwerjem in Robertom Meeuwsnom in izgubila z 0:2. Svetovna prvaka izpred treh let sta bila boljša z 21:15 in 21:16.

»Lahko rečem, da so to tekmo odločile izkušnje, ki so zagotovo na strani Belgijcev, kar dokazujejo tudi njuni rezultati. Tudi midva sva imela svoje priložnosti, čeprav se iz rezultata tega morda ne vidi. Vodila sva namreč že z 9:4, tekmeca sta bila že tudi precej nervozna, potem pa z Janom žal nisva dobro odigrala v igri za menjavo, o točkah so odločali centimetri, ki so se tokrat obrnili v njuno korist. Sta pa tudi izjemno močna naveza v bloku in obrambi. V teh elementih igrata na taki ravni, kot je midva nisva vajena in ko je bilo najbolj potrebno, sta Nizozemca pokazala, zakaj sta pred tremi leti postala svetovna prvaka,« je po prvi tekmi dejal Zemljak.
V popoldanskem delu turnirja sta Zemljak in Pokeršnik zaigrala še proti Clemensu Dopplerju in Alexandru Horstu, najboljšemu avstrijskemu paru, ki se lahko pohvali z nastopom na olimpijskih igrah in naslovom evropskih prvakov. Avstrijca sta bila od naših odbojkarjev boljša po skoraj uri dvoboja, z 2:1 (21:19, 21:23, 15:8) v nizih.

»Prva dva niza sta bila zelo izenačena in na žalost nama je sodnik v prvem nizu, pri rezultatu 19:20, lahko rečem da zares neupravičeno, dosodil napako pri podaji in tako zaključil niz, pa čeprav sva imela organiziran idealen napad. Tudi drugi niz smo igrali točko po točko, v končnici sva bila uspešnejša midva. Žal je Avstrijcema na začetku tretjega seta uspevalo prav vse in ko sta nama enkrat ušla za štiri oz. pet točk, ju enostavno nisva mogla več ujeti,« pa je tekmo proti Dopplerju in Horstu ocenil Zemljak.

Slovenca jutri, ob 12. uri, čaka še obračun proti Gustavu Carvalhaeju in Saymonu Santosu, ki sta v skupini B zmagala na obeh tekmah in bila tako od nizozemskega kot od avstrijskega para boljša z 2:1. V letošnji sezoni sta Brazilca tudi že osvojila turnir svetovne lige v Cincinnatiju, Carvalhae pa je leta 2013, prav tako kot Zemljak pred leti, osvojil naslov svetovnega mladinskega prvaka.
»Gre za mlado ekipo, ki letos prvič, a zelo uspešno, nastopa v svetovni ligi. Premagati ju bo težko, a vse te tekme so izjemno dobrodošle. Nad težkim žrebom se ne pritožujeva, želiva si le čim več nastopov na tej ravni,« je zaključil Zemljak.