pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Novo mesto

FOTO: Zgrešeni streli pokopali Krko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.02.2016 05:25

Rokometaši Krke so v 17. krogu 1. NLB Leasing lige doma gostili aktualne državne prvake, ekipo Celja Pivovarna Laško in tekmo izgubili z rezultatom 24:34 (12:15).

Krkaši, ki so resni kandidati za končnico, so po besedah trenerja Mirka Skoka srečanje izgubili zavoljo velikega števila zgrešenih strelov. Pivovarji so se s prepričljivo zmago tako znova povzpeli na vrh prvenstvene lestvice in Novomeščane pokorili že v prvem polčasu, v drugem pa nalet le še nadaljevali. Varovanci trenerja Branka Tamšeta so vseskozi vršili pritisk, a Krkaši se v tekmo niso podali z belo zastavo. Vendar pa sta bili vodstvi s 7:5 in 8:6 edini, ki so jih Cejani še dopustili. Na polčas so gostje odšli s tremi goli prednosti (15:12), na koncu pa je bila razlika deset golov.

Sicer pa je pri krkaših Mitja Klobčar dosegel 5 golov, pri pivovarjih pa sta blestela Blaž Janc, ki je zadel 9-krat in Urban Lesjak, ki je zbral 20 obramb. V 18. krogu bo Krka v soboto, 20. februarja gostovala pri Trimu, Celjani pa že prihodnjo sredo doma gostijo Sevnico.

Mirko Skoko, trener Krke: " V končni fazi nismo igrali slabo. Odločil je le en segment v igri, ki je določil zmagovalca in to so bili zicerji. Realizacija je bila katastrofalna sploh v drugem polčasu in če se ne motim, je imel gostujoči vratar Lesaj v petnajstih minutah drugega polčasa sigurno deset obramb. S takšno realizacijo ne moreš zmagat tretjo ekipo v albanski ligi. Nad tem sem razočaran in to moramo nujno sanirati".

Mitja Klobčar, MRK KRKA : "Seveda nam je bilo Celje dodaten motiv, tukaj je še publika, ki nas je celo tekmo glasno spodbujala. Mislim, da smo se Celjanom dobro upirali skozi celotn tekmo, na koncu pa so nas pokopali zicerji. Bi pa čestital vsem soigralcem za borbeno predstavo".


MRK Krka: Baznik (8 obr.), Rašo 1, Jurečič 3 (3), Lavrič 2, Didovič 2, Okleščen 3, Pršina, Brajer, Irman 1, Nunčič (2 obr.), Jakše 1 (1), Kovačič 1, Papež 4, Orlič 1, Adamčič, Klobčar 5.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Blagotinšek 4, Babarskas 2, Janc 9, Razgor, Marguč, Grošelj, Poteko 5, Gajić, Zarabec 3, Dujmovič, Fižuleto 3, Dobelšek 1, Mlakar 2, Dobaj, Žvižej 5 (1).