Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Ribnica

FOTO&AVDIO: Riko Ribnica jutri proti Krki v Novemu mestu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.09.2016 18:38

Z današnjim večernim treningom rokometaši Riko Ribnica končujejo več kot mesec dni trajajoči cikel priprav pred novo prvenstveno sezono, ki se bo začela jutri.

Ribničanom je žreb v prvem krogu dodeli Krko, tekma bo ob 18 uri v Novemu mestu. Sicer bo letošnja liga povsem drugačna kot lanska. Celje in Pivovarna Laško, ki prvič nastopata v SEHA ligi, se bosta štirimi prvouvrščenimi ekipami pridružila šele v končnici za naslov državnega prvaka. Zanimiva bo končnica za obstanek, saj se bo za njo borilo osem ekip, štiri zadnje uvrščene pa se bodo poslovile od prve lige.
Ribničanom po lanskima uspehoma , tretjima mestoma v državnem prvenstvu in pokalu, stroka namenja vlogo favorita v ligi dvanajst. Še posebej, ker so se okrepili na treh igralnih mestih. Trener Robert Beguš kot vselej prognoze šteje kot ne zahvalne, poudarja, da so delo v pripravljalnem obdobju opravili načrtovano.
Zagotovo okrepitve, Kulenović mestu desnega zunanjega, Kovačič, kot krožni napadalec in Erak na desnem krilu, prinašajo novosti v sistemu igre ribniškega prvoligaša .

Pričakovanja od ekipe in zlasti nekaterih posameznikov so velike. Tudi od Nika Henigmana, ki prvega ribniškega rokometaša v olimpijski reprezentanci. 

Še beseda o jutrišnjem nasprotniku
Krka, ki se tudi poteguje za uvrstitev med štiri , bo vsej prej kot lahek nasprotnik, poudarja Beguš , sicer doslej najbolj uspešen ribniški trener v članski konkurenci. Dodaja, da je reprezentanca za mnoge igralce veliki izziv, selektorju je predlagal, da že na prvi kontrolni trenig poleg Nika Henigmana povabi vsaj še dva Ribničana. »Mislim, da klub to zasluži, to bil bila nagrada tudi ostalim trenerjem v klubu. Lahko rečem. Da se v Ribnici z mladimi dela zelo dobro, » je še dejal Beguš. Upamo le, da bo delu ekipe na igrišču sledila tudi klubska uprava, ki je po največjem lanskemu uspehu doslej, tudi če pogledamo njihovo uradno spletno stran, bolj spala kot ne. Pa tudi, da bi kaj v deželi suhe robe odmevalo po dve bronastih odličij, ni bilo zaznati. Kako bi šele izzvenel morebitni neuspeh tako v pokal ,še bolj pa v prvenstvu , si lahko mislimo. Pa še to: Nik Henigman bo v ligi dvanajst edini slovenski reprezentant, vsi drugi so člani Celja Pivovarno Laško, največ pa jih rokometni kruh reže v tujih klubih.

Robert Beguš o Krki


Robert Beguš o Niku Henigmanu


Robert Beguš o pripravah


Robert Beguš o okrepitvah