stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Novo mesto, Zagreb

FOTO&AVDIO: Košarkarji Krke tesno poraženi iz Zagreba

Piše: KK Krka

Čas objave:
19.11.2019 07:57

košarkarji Krke so v 7. krogu Lige ABA v Zagrebu po dramatični končnici izgubili s Cibono s 67:70.

Krkaši, za katere je prvič zaigrala nova okrepitev Marvin Jones, so začeli v peterki Glenn Cosey, Luka Lapornik, Marko Jošilo, Ivan Ramljak in Žiga Fifolt. Domači so po treh minutah vodili z 9:3 in sledila je prva minuta odmora Krkinega trenerja Vladimirja Anzulovića. Domači so nadaljevali z odličnim metom od daleč in na začetku 8. minute so prvič imeli dvomestno prednost (19:8), po desetih minutah pa so vodili z 22:12. Po delnem izidu 8:3 so se Krkaši v 13. minuti približali na pet točk zaostanka (20:25), a so nato domači z delnim izidom 15:2 prišli do najvišjega vodstva na tekmi, +18 (40:22). Krkaši so polčas končali s trojkama Marinellija in Coseya za 28:40.

V drugem polčasu so košarkarji zaigrali bolje v obrambi in prednost domačih, ki so v tretji četrtini dosegli le šest točk, se je začela topiti. Krkaši so s 13 zaporednimi točkami prišli do vodstva 46:44, po treh četrtinah je bilo 48:46. Največjo prednost so naši košarkarji imeli po trojki Jošila ob koncu 32. minute, ko je bilo +5 (51:46). Še štiri minute pred koncem so imeli štiri točke prednosti (58:54), potem pa so domači s petimi točkami zapored znova prišli do vodstva. Moštvi sta se nato menjali v vodstvu, Krkaši pa so nazadnje vodili po zadetih prosti metih Jošila dobro minuto in pol pred koncem. Domači so nato prišli do vodstva z 69:65, Krkaši pa so pri 67:70 imeli šest sekund napada za izenačenje, vendar so bili neuspešni. Domači so tako zasluženo dobili tekmo, v kateri so izvajali kar 23 prostih metov več od naših košarkarjev.

5x Krkin naj:
Najboljši strelec: Glenn Cosey 31
Največ skokov: Marko Jošilo 7
Največ asistenc: Marko Jošilo 4
Največ pridobljenih žog: Luka Lapornik 3
Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Glenn Cosey 34

Izjavi po tekmi: Vladimir Anzulović, trener Krke:
„Čestitke Ciboni za zmago. V seštevku so si bolj zaslužili zmago, saj so bili večji del tekem v prednosti. Kar se nas tiče, se zavedamo težav, ki jih imamo, a o njih ne bi govoril. V prvem polčasu smo naredili preveč nepojasnjenih začetniških napak. V drugem polčasu smo igrali dobro, a nam je na koncu zmanjkalo moči in zbranosti.“


Ivan Velić, trener Cibone:
„Najpomembneje je, da smo dobili tekmo, in mogoče je na ta način še slajše. O kar sem trener Cibone smo vsako tekmo, ki je bila na nož, dobili in to kaže naš karakter. Prvih 19 minut smo odigrali zelo dobro, v zadnji minuti pa smo morali končati tekmo, a smo naredili dve napaki, kjer smo vrnili nasprotnika v igro. To bi nas lahko drago stalo, a na koncu se je vse dobro končalo.“

Krkaši imajo v Ligi ABA tri zmage in štiri poraze in so osmi na lestvici. V prihodnjih sedmih dneh jih čakajo še tri tekme. Najprej v sredo, 20. 11., ob 19.00 domača tekma SKL s Šentjurjem, nato v soboto, 23. 11., ob 20.00 domača tekma ABA lige z Igokeo, v ponedeljek, 25. 11., pa bodo v okviru SKL gostovali pri Rogaški.

Vladimir Anzulović po porazu proti Ciboni

Trener Krke Vladimir Anzulović