zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Ljubljana

Francozi z golom Pogbaja zmagali v Amsterdamu

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
11.10.2016 05:22

V včerajšnji osrednji tekmi 3. kroga kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Rusiji 2018 je Francija v Amsterdamu premagala Nizozemsko z 1:0. Edini gol je dosegel Paul Pogba v 30. minuti, pravico pa je delil Slovenec Damir Skomina. V okviru skupine A je Švedska na domačih tleh ugnala Bolgarijo s 3:0, Luksemburg pa je osvojil točko v Belorusiji.

Za Švedsko so zadeli Ola Toivonen (39.), Oscar Hiljemark (45.) in Victor Nilsson Lindeloef (58.). Razočarala je Belorusija, ki je celoten drugi polčas imela igralca več na igrišču, na koncu pa je osvojila zgolj točko. Gostitelje je v vodstvo popeljal Pavel Savitskij (80.), izenačujoči gol je pet minut kasneje dosegel Aurelien Joachim.

V skupini B so favorizirane izbrane vrste upravičile vlogo favorita. Švica je po zelo povprečni predstavi slavila v Andori z 2:1. Za nogometaše iz dežele sira in čokolade sta zadela Fabian Schaer (19.) in Admir Mehmedi (77.), za gostitelje pa Cristian Martinez (90.). Portugalska je v gosteh ukanila Ferske otoke s 6:0, v prvem polčasu je vse tri gole za evropske prvake dosegel Andre Silva (12., 22. in 37.), v drugem pa so zadeli še Cristiano Ronaldo (65.), Joao Moutinho (90.) in Joao Cancelo (90.). Madžarska je vse tri točke osvojila v Latviji po zmagi z 2:0, zadela sta Adam Gyurcso (10.) in Adam Szalai (77.). .


V skupini H so belgijski in grški nogometaši še tretjič zmagali. Belgijce je na gostovanju v Gibraltarju že v prvi minuti popeljal Christian Benteke, ki je nato zadel še v 43. in 55. minuti. Poleg njega so se za končno zmago s 6:0 med strelce vpisali še Axel Witsel (19.), Dries Mertens (52.) in Eden Hazard (78.). Grki so slavili v Estoniji z 2:0, gola pa sta dosegla Vasilios Torosidis (2.) in Konstantinos Stafylidis (61.). Nogometaši iz BiH so na domačih tleh ugnali Ciper, dvakratni strelec pa je bil prvi zvezdnik moštva Edin Džeko v 70. in 81. minuti.

Evropske kvalifikacije se bodo nadaljevale v torek, ko bodo na sporedu tekme v skupinah C, E in F. Slovenija bo v okviru skupine F gostila Anglijo, na sporedu pa sta še dvoboja Litva - Malta in Slovaška - Škotska. Pari skupine C so Nemčija - Severna Irska, Norveška - San Marino in Češka - Azerbajdžan, skupine E pa Kazahstan - Romunija, Poljska - Armenija in Danska - Črna gora.