sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Šport Bruselj

Gajser peti v Belgiji

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
31.07.2016 17:58

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva razreda MXGP v belgijskem Lommelu osvojil peto mesto. Zmagal je domačin Kevin Strijbos pred Nemcem Maximilianom Naglom in Italijanom Antoniem Cairolijem.



Gajser je prvič v sezoni ostal brez stopničk na dirki, potem ko je prvo vožnjo končal le na 15. mestu. Takrat so ga tekmeci že na startu zrinili na deseto mesto, pozneje je še dvakrat padel, pri drugem padcu pa mu je tudi ugasnil motor. Vse skupaj je pomenilo, da je pristal na najslabšem položaju v posamični vožnji v celotni sezoni, vseeno pa še dobil šest novih točk za SP.

Precej bolje mu je šlo v drugi vožnji, kjer se je po startu izstrelil v vodstvo ter ga brez večjih težav obdržal do konca. Še najbližje je bil Cairoli, tretji pa Strijbos.


Skupno je Gajser zahtevno belgijsko mivkasto dirko končal na petem mestu z 31 točkami, skupno pa je zdaj že pri 607 točkah. Njegov najbližji zasledovalec je Cairoli, ki pa ima že 103 točke manj.

Na dirki je nastopal tudi drugi slovenski predstavnik Jernej Irt, ki pa je v obeh vožnjah odstopil že v začetnem obdobju ter končal na 34. in 33. mestu.

Karavana motokrosistov se bo zdaj preselila v švicarski Frauenfeld-Gachnang, kjer bo čez teden dni na sporedu naslednja dirka.