IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Šport

Gal Glivar s 3. mestom v zadnji etapi do skupnega 5. mesta

Piše: R.K.

Čas objave:
02.10.2023 10:22

Zmagovalec Dirke po Hrvaški - CRO RACE je v konkurenci 5 ekip World Toura, 5 ekip Pro Toura in 7 kontinentalnih ekip nekoliko presenetljivo postal Venezuelec Orluis Orluar (Caja Ruraral - Seguros RGA), ki je rdečo majico vodilnega obdržal kljub grdemu padcu v zaključku včerajšnje zadnje etape v Zagrebu. Gal Glivar, ki je še enkrat pokazal zakaj se zanj zanimajo najboljše svetovne kolesarske ekipe, je v ciljnem sprintu ugnal precej sprinterjev in etapo na začudenje kolesarskih strokovnjakov končal na odličnem 3. mestu. V skupnem seštevku je napredoval do skupnega 5. mesta (+ 13 sek), s čimer je postal najboljši Slovenec na dirki in na svoj račun vpisal novih 53 UCI točk (50 za skupno 5. mesto in 3 za 3. mesto v zadnji etapi). Še boljši je bil v razvrstitvi za najboljšega mladega kolesarja, kjer je za Američanom Magnusom Sheffieldom (Ineos Grenadiers), ki je na koncu oblekel belo majico, zaostal vsega 4 sekunde.

Vsi kolesarji KK Adria Mobul si za dirkanje na letošnji izvedbi Dirke po Hrvaški (2.1) zaslužijo vse čestitke, prikazali so veliko borbenosti, sodelovali v uspešnih pobegih in bili ves čas opazni ter v res težki konkurenci vsi končali dirko.

Po zadnji etapi je svojo športno pot uradno končal najbolj izkušen kolesar v naši ekipi Kristijan Koren, kar je objavil tudi na družbenem omrežju Instagram. Konec kariere je naznanil že lani, a je po osvojenem naslovu državnega prvaka svojo športno pot podaljšal za eno leto. Kolo pa je v kot po koncu Dirke po Hrvaški postavil tudi Boštjan Murn, ki je izzive našel na drugem področju in se bo s športom ukvarjal le še rekreativno. "Obema se iskreno zahvaljujemo za vse kar sta storila za naš klub v minulih letih in za njun prispevek k razvoju novomeškega, dolenjskega in slovenskega kolesarstva, saj sta oba s ponosom poleg našega, nosila tudi zeleni dres slovenske reprezentance,# so zapisali v sporočilu za javnost v Kolesarskem klubu Adria Mobil.

Gal Glivar: "Za nami je še ena Dirka po Hrvaški, ki je meni zelo ljuba. Lepo je bilo z našimi fanti ves teden. Dirkati v ekipi, ki ti je predana in naredi vse za uspeh enega kolesarja, je pravi užitek. Vsem se iskreno zahvaljujem za njihov prispevek in pomoč. To je bila zadnja dirka v sezoni za moje sotekmovalce, jaz pa se z ekipo UAE Emirates odpravljam še na Dirko po Turčiji, ki bo na sporedu od 8. do 15. oktobra."