stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport

Gašper Mlakar začel z zmagami

Piše: R.K.

Čas objave:
11.03.2024 09:51

V Italiji se je včeraj končal mednarodni namiznoteniški turnir s številno udeležbo. Za Slovenijo so igrali Andreja Dolinar, Karin Praček, Luka Trtnik, Gašper Mlakar (NTK Krka Novo mesto), Peter Jereb, Edi Ravnjak in Ljubiša Gajić. Reprezentanco Slovenije je vodil selektor Ožbej Poročnik, ki je pred časom sodeloval tudi z NTK Krka Novo mesto, pri delu mu je pomagal Bojan Lukežič.

V NTK Krka Novo mesto so Gašperja Mlakarja na njegov prvi turnir pospremili z velikimi pričakovanju, saj poznajo njegov odnos do treningov, spomnili pa so se tudi njegove izjave, ki jo je dal 7. 12. 2022, ko je začel z intenzivnimi vadbami: »Za NTK Krka sem izvedel s pomočjo interneta in bil navdušen nad tem, koliko državnih naslovov je ta klub osvojil. Moja radovednost do kluba se je končala s tem, da sem se v klub včlanil in začel trenirati. Prišel sem s strahom, kako me bodo sprejeli in navdušen nad gostoljubnostjo. Seznanil sem se s čudovitima človekoma: Ožbej Poročnik je odličen igralec in še boljši trener, v glavnem pa vadim z Manco Fajmut, ki me je v kratkem času veliko naučila.«

Da je Gašper Mlakar nadarjen, se je videlo kmalu po začetku treningov, to pa je danes potrdil na njegovem prvem velikem turnirju, ki je bil povrhu vsega mednarodni. V svoji kvalifikacijski skupini je prišel do prve zmage, in sicer proti igralcu iz Koreje. Nastopil je tudi v igri dvojic z Ljubišo Gajićem proti paru iz Italije in tudi v tem dvoboju sta zmagala. V nadaljevanju je krkaš igral proti višje rangiranim igralcem, se lepo upiral, a moral priznati premoč bolj izkušenim igralcem.