stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Nova Gorica

Gorica nadigrala Maribor

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.08.2016 20:10

Nogometaši Gorice so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Maribor z 2:1 (1:0).

Novogoričani so še na tretji domači tekmi v tej sezoni zmagali. Po uspehih proti novincema Aluminiju in Radomljam so tokrat odvzeli točke še favoriziranemu Mariboru. Ta v Novi Gorici predvsem v drugem polčasu ni pokazal pričakovanega obraza, borbeni in željni Primorci pa so unovčili svoji priložnosti. To je sicer prvi mariborski poraz v mestu vrtnic po maju 2009. Gorica se je s tretjo zmago vsaj začasno prebila tik pod vrh lestvice, Maribor je s točko manj zaenkrat četrti.

Prvi polčas so dobili Novogoričani, pa čeprav so bili Mariborčani tisti, ki so imeli žogo več v svoji posesti, prav tako pa tudi konkretnejše priložnosti. V šesti minuti je Sunny Omoregie meril čez vrata Gorice, Milivoje Novaković je deset minut pozneje z glavo žogo poslal v naročje Grege Sorčana, v 23. minuti je žogo po poskusu Gregorja Bajdeta goriški vratar odbil v kot, tako kot tudi tisto po poskusu Marwana Kabhe z 20 metrov v 24. minuti.

Pet minut zatem je Bajde z glavo za malenkost zgrešil cilj, v 43. minuti pa je padel edini zadetek v prvem polčasu. Tilen Nagode je z desne strani podal v kazenski prostor, povsem neoviran branilec Maribora, izkušeni Marko Šuler, pa je nespretno posredoval in žogo poslal v lastno mrežo.


Štajerci so izenačili v 56. minuti, ko je Milivoje Novaković žogo poslal na rob kazenskega prostora, tam je Dare Vršič s peto žogo lepo podaljšal do Bajdeta, ta pa je s približno 20 metrov močno sprožil iz prve in žogo poslal v goriško mrežo.

Enajst minut pozneje pa so Primorci znova povedli. Miha Gregorič je podal z desne strani, Jasmin Handanović je bil malce prekratek in žogo preusmeril do vtekajočega Mirana Burgića, ki je iz bližine brez težav zadel za 2:1. Mariborčani glede na svoj ugled kljub zaostanku niso pokazali veliko, eno redkih priložnosti je ob koncu tekme zapravil nekoliko presenečeni Sintayehu Sallalich z glavo. Podobno je tik pred sodnikovim žvižgom naredil tudi Novaković.

Novogoričani bodo v 6. krogu v soboto gostovali v Velenju, Mariborčani pa bodo dan pozneje gostili Aluminij.