franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Berlin

Hrvat v finalu A

Piše: STA, Radio Krka

Čas objave:
07.05.2016 12:55

Slovenski veslač Rajko Hrvat se je uvrstil v finale evropskega prvenstva v Brandenburgu med lahkimi enojci, ki bo na sporedu jutri.

Danes bo nastopil še drugi slovenski predstavnik Gašper Fistravec med enojci v finalu C.

V močnem nasprotnem vetru, ki je progo podaljšal kar za slabo minuto, in precej visokih valovih je slovenski tekmovalec startal zadržano, tako da je bil na prvem merjenju vmesnega časa celo zadnji z že skoraj dvema dolžinama čolna (+3,79) zaostanka za vodilnim Nemcem Konstantinom Steinhüblom.

Ta je vodil do polovice, tik za njim je bil ves čas Britanec Jamie Kirkwood, medtem ko se je na 1000 metrih Hrvat prebil že na tretje mesto, še z dobro dolžino čolna (+ 2,30) zaostanka. Tik za njim je bil Švicar Silvan Zehnder, v ozadju pa sta iz boja za polfinalna mesta že kmalu odpadla bolgarski in češki skifist.


Hrvat je v drugi polovici nadaljeval v visokem ritmu, tako da je oba vodilna v tretji četrtini proge dohitel in prehitel in vodstvo obdržal vse do konca. Tudi dvoboj med nemškim in britanskim veslačem v zadnjem delu proge ga ni ogrozil, ves čas je le nadzoroval položaj in brez težav s pol dolžine čolna (- 0,42) zmagal v polfinalni tekmi. Drugi je bil Nemec, tretji Britanec, za njimi pa še Švicar, Bolgar in Čeh.

Prvim trem iz te polfinalne skupine se bodo v finalu pridružili še Slovak Lukaš Babač, Hrvat Luka Radonić in Norvežan Ask Jarl Tjoem iz drugega polfinala. Finale lahkih enojcev bo na sporedu ob 11.03.

"Na začetku sem bil prisiljen biti malo zadržan, ker so bili zahtevni pogoji z nasprotnim vetrom in nisem želel iti brezglavo v tekmo, da bi me potem pobiralo v končnici. Za laike je bilo mogoče malo preveč zadržano, ampak sem verjel vase, skozi tekmo sem delal, se prebil na pozicijo in zmagal. V jutrišnjem finalu bo potrebno iz sebe dati zadnje atome moči. Pripravljen sem vrhunsko, bolje kot lani in z dvema tekmama, ki sem ju tu pokazal, sem strah in trepet vsem finalistom. Če bom odpeljal, tako kot znam in kot se bova dogovorila s trenerjem, rezultat ne bi smel izostati," je polfinale ocenil Hrvat.