franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Ljubljana

Ilić s točko, Oblak brez

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
01.10.2015 05:59

Slovenski nogometni reprezentant Jan Oblak je v 2. krogu lige prvakov z madridskim Atleticom na domačem igrišču gostil Benfico in izgubil z 1:2. V isti skupini C je Branko Ilić z Astano, za katero je - tako kot Oblak za Atletico - igral celo tekmo, remiziral 2:2 z Galatasarayem.

(Foto: facebook)

Ilićeva Astana je prišla do prve točke v ligi prvakov, pa čeprav je na tekmi s štirimi zadetki dosegla vsega en gol. Pri gostih sta v 77. in 89. minuti avtogola dosegla Hakan Balta in Lionel Carole, pri gostih pa je zadetek v pravo mrežo zabil Bilal Kisa, avtogol pa je zatem dosegel še Astanin Nenad Erić.

Oblakov Atletico je tekmo začel dobro, povedel je v 23. minuti po zadetku Angela Corree, že v prvem polčasu pa je izenačil njegov rojak v dresu Benfice Nicolas Gaitan. Gonaclo Guedes je v 51. minuti nekdanji Oblakov klub popeljal v vodstvo in kot se je izkazalo tudi do zmage.

V skupini A je madridski Real pričakovano v gosteh premagal Malmö z 2:0. Cristiano Ronaldo je Špancem zagotovil vodstvo v 29. minuti, kar je bil njegov 500. gol v karieri in 322. v dresu Reala, s čimer je le še za zadetek zaostajal za rekorderjem madridskega kluba Raulom Goznalezom. Z njim pa se je izenačil v 90. minuti, ko je odločil tekmo in postavil končnih 2:0. Paris St. Germain pa je zmagal v Donjecku pri Šahtarju s 3:0. Že v prvem polčasu sta Francozom zanesljivo prednost priigrala Serge Aurier in David Luiz, piko na i pa je ob koncu tekme z avtogolom postavil Darijo Srna.

V skupini B je moskovski CSKA s 3:2 premagal PSV Eindhoven. Že v prvem polčasu so domači vodili po dveh zadetkih Seydouja Doumbiaja (ta je zapravil še enajstmetrovko) in enem Ahmeda Muse. Toda Maxime Lestienne je v 60. in 68. minuti Nizozemce vrnil v igro, a do preobrata ni prišlo. Na drugi tekmi je Manchester United proti Wolfsburgu slavil z 2:1. Goste je v četrti minuti v vodstvo popeljal Daniel Caligiuri, izid polčasa pa je postavil Juan Mata v 34. minuti. Chris Smalling je v 54. minuti Angleže povedel do prednosti z 2:1 in prve zmage v tej sezoni lige prvakov.

V skupini D pa je na derbiju skupine Juventus, podprvak iz minule sezone, ugnal Sevillo z 2:0. V prvem polčasu je Torinčane v vodstvo popeljal Alvaro Morata v 41. minuti, zmago pa je potrdil Simone Zaza v 87. minuti. Na drugi tekmi je Borussia Mönchengladbach izgubila proti Manchester Cityju z 1:2. Domači so povedli v 54. minuti prek Larsa Stindla, že v prvem polčasu pa po zaslugi Raffaela zapravili strel z bele točke. Angleži so izid poravnali v 65. minuti po avtogolu Andreasa Christensena, zmago pa je Otočanom zagotovil Sergio Agüero z bele točke v 90. minuti.

Že v torek so bile na sporedu tekme v skupinah od E do H: Barcelona - Bayer Leverkusen 2:1 (0:1), Bate Borisov - Roma 3:2 (3:0), Bayern - Dinamo Zagreb 5:0 (4:0), Arsenal - Olympiakos Pirej 2:3 (1:2), Maccabi Tel Aviv - Dinamo Kijev 0:2 (0:1), Porto - Chelsea 2:1 (1:1), Lyon - Valencia 0:1 (0:1), Zenit Sankt Peterburg - Gent 2:1 (1:0).