nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport

Iva skupna pokalna zmagovalka v karateju za leto 2023

Piše: R.K.

Čas objave:
09.10.2023 13:35

V soboto se je v Ljutomeru pod okriljem Karate zveze Slovenije odvijalo 3. državno pokalno tekmovanje, katerega so se udeležili z 8 mladimi borci kluba Fight club Shony. Najbolje med njimi se je odrezala Iva Glogovšek, ki je z dvema zmagama osvojila zlato medaljo v kategoriji malčic nad 36 kilogramov. Iva je na treh pokalnih tekmovanjih osvojila 2 zlati in eno srebrno medaljo in tako v skupnem seštevku osvojila 11 točk ter med 17 malčicami, ki so letos nastopile v borbah, osvojila 1. mesto v skupnem seštevku pokala Slovenije za leto 2023. Drugo mesto je pripadlo Poloni Bajs iz Ajdovščine, tretje pa Anji Milev iz Kranja.

Uvrstitev med prvo trojico je za las ušla Izaku Kerinu, ki je v Ljutomeru zasedel 3. mesto pri malčkih do 30 kg in je v skupnem seštevku borb med 25 borci v letu 2023 četrti malček v Sloveniji. Med prvo deseterico so uvrščeni še trije naši člani.
Do medalj so se v soboto prebili tudi Luka Dimčič (3. mesto borbe dečki do 41 kg), Žiga Dimčič (2. mesto borbe malčki do 39 kg), Nuša Vodopivec (2. mesto borbe malčice do 32 kg) in Žan Jan Boh (3. mesto borbe malčki do 39 kg), Maši Debelak (kadetinje do 61 kg) in Alexu Vinterju (malčki do 30kg) pa športna sreča tokrat žal ni bila naklonjena.

Minuli vikend pa je bil tudi boksarsko obarvan, saj sta se Aleks Vaš in Luka Vanič udeležila mednarodnega boksarskega sparing kampa v Olimju, največja preizkušnja letošnjega koledarskega leta pa nas čaka med 20. in 23.10.23, ko se bo 7 naših taekwondoistov udeležilo evropskega prvenstva v taekwondoju za otroke, ki bo v Beogradu.