franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport

Ivančani preprečili slavje Krki

Piše: R.K.

Čas objave:
19.10.2023 08:34

Dolenjski obračun je bil zavoljo krstnega nastopa Krke na evropski sceni konec minulega tedna v estonskem Viljandiju, kjer je zmagala s 32:23, na sporedu včeraj, po enakovredni predstavi pa se je končal brez zmagovalca, bilo je 27:27 (14:14).

V dvorani OŠ Stična je dvoboj med gostitelji in Krko potekal v izjemnem vzdušju. Varovanci trenerja Mirka Skoka si v prvem polčasu niso uspeli priigrati prednosti pred izjemno trdoživimi Ivančani, moštvi sta na glavni odmor odšli pri izidu 14:14. Tekmeca sta pred številnim občinstvo zrežirala še izjemen drugi del, napeta in izenačena je bila predvsem končnica. V 55. minuti je Benjamin Cirar Sviš popeljal v vodstvo s 25:23, a so Novomeščani po dveh zadetkih Tilna Kukmana in Klemna Matka v predzadnji minuti naredili preobrat in povedli s 26:25. Pri gostiteljih je Marko Marojević najprej izenačil na 26:26, nato pa je Kukman krkaše znova popeljal do vodstva s 27:26, poln točkovni izkupiček pa jim je preprečil prav Marojević, ki je že po izteku igralnega časa natančno izvedeno sedemmetrovko.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Marojević z osmimi goli, vratar Jaka Glavan pa je zbral 13 obramb. Pri Krki pa sta Tilen Kukman in Marko Nikolić dosegla po pet zadetkov.

Izjave po tekmi

Jaka Glavan, vratar RK SVIŠ Ivančna Gorica: "Še ena težka tekma je za nami, vedeli smo kakšna bo in da so bili Novomeščani favoriti. So evropska ekipa, pridobili so nove, še boljše igralce. Uspelo nam je izvleči točko, škoda ker nismo vzeli obeh, glede na vzdušje. Hvala vsem navijačem in gremo naprej."

Žan Rauh, vratar MRK Krka: "Tekmo smo začeli slabo v napadu, vratar Ivančne Gorice se je zelo dobro razbranil, kar je pokazal tudi v drugem polčasu, ko nam je obranil ključne strele. Na koncu se nam na žalost ni izšlo, ekipa SVIŠ-a je zasluženo pridobila točko."

Zasedba iz Ivančne Gorice bo v prihodnjem krogu gostovala v Škofji Loki, Novomeščani, ki so zadržali peto mesto v Ligi NLB, pa bodo najprej v soboto odigrali odločilno tekmo 2. kroga v evropskem pokalu, sredi prihodnjega tedna (25.10), pa doma gostili Ljubljano.

RK Sviš Ivančna Gorica: Pekeč, Glavan, Cirar 2, Justin 2, Tekavčič 2, Stopar, Klemenčič 1, Omahen, Kutnar 3, Pirnat, Grum 1, Marojević 8 (2), Korošec, Kompare, Košir 3, Vidmar 5 (1).

MRK Krka: Rauh, Brajer, Blaževič, Bradeško, Avsec 2, Majstorović 3 (1), L. Rašo, Vukić 4 (1), Stanojević 1, D. Rašo 1, Zajc, Nikolić 5, Lavrič, Kukman 5 (1), Matko 2, Horvat 4.

Sedemmetrovke: Sviš Ivančna Gorica 4 (3), Krka 5 (3).

Izključitve: Sviš Ivančna Gorica 10, Krka 6 minut.

Rdeči karton: Lavrič (60.).