Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport

Izjemen uspeh tajskih bokserjev Scorpion gyma na Madžarskem

Piše: R.K.

Čas objave:
02.05.2022 17:22

Včeraj so se tajski bokserji iz mesta Pápa na Madžarskem, vrnili v Novo mesto z štirimi zlatimi odličji in enim srebrnim.

Barve Slovenije in Scorpion gyma je na velikem mednarodnem tekmovanju «IFMA MUAYTHAI CUP« zastopalo pet tekmovalcev in tehnično osebje. Tekmovalci: Lily Fideršek, Bojana Šebenik, Nejc Stojanović, Jan Berus in Sašo Vorkapić. Poleg teh so se tekmovanja udeležili še 3 slovenski klubi: Gladiator gym iz Črnomlja, Khun Kao iz Ljubljane in Kung fu klub Ptuj. Tekmovanje je v uradnem koledarju svetovne organizacije IFMA in je bilo nova preizkušnja, pred odhodom na Svetovno člansko prvenstvo, ki se bo odvilo že konec maja v Abu Dhabiu. Otroško in mladinsko reprezentanco pa čaka nastop na Svetovnem prvenstvu v mesecu avgustu v Kuala Lumpurju. Prvo zmago za Slovenijo in Scorpion gym je prinesel Sašo Vorkapić v članski kategoriji do 67kg. Že v 1. rundi je z TKO premagal izkušenega Avstrijca Johana Mayerja. »Čakal sem zmagovalca, četrte borbe, da se pomeriva v finalu za zlato odličje, a je na moje presenečenje in razočaranje borbo predal. Želel sem si dvoboja saj je to bila priložnost da bi se res dobro pripravil na prihajajoče svetovno prvenstvo," je po turnirju dejal Vorkapić. V ženski konkurenci do 71 kilogramov je bila uspešna tudi Bojana Šebenik. Slednja je v polfinalu suvereno premagala domačinko Gino Legradi, v finalu pa v tesnem dvoboju izgubila proti Sabini Balić (Gladiator gym Črnomelj). Za vse tiste, ki morda ne vedo je izreden psihofizičen napor nastopiti v istem dnevu v dveh polnokontaktnih borbah.

IFMA CUP Mađarska 2022 -skupinska.jpg
IFMA CUP Mađarska 2022 -skupinska
Scorpion gym


Kot tretja predstavnica Scorpion gyma, je v ring vstopila najmlajša, še ne 12 letna Lily Fideršek v kategoriji do 54 kg, ki je premagala Madžarsko Hanno Bekesi. Od prve do zadnje runde je dominirala v borbi, pokazala svojo srčnost in si več kot zasluženo priborila zlato odličje. V finalnem dvoboju je Jan Berus v članski kategoriji do 81kg, pokazal svojo srčnost in rezultat odlično opravljenih priprav. Skozi celo borbo je dominiral zbrano sledil navodilom iz kota in v 3. rundi nokavtiral Madžarskega borca Attilo Korosa in prinesel Scorpionom zlato odličje. Štiriintrideseta borba dneva naj bi pripadla Nejcu Stojanoviću v kategoriji do 63,5kg, a je nasprotnik dvoboj predal. "Razočaran sem, ker je nasprotnik, predal dvoboj, res ne razumem... . Bil sem pripravljen saj smo v klubu garali za to tekmovanje", je povedal Nejc.