stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport

Jarvis: Borili se bomo za vsako točko

Piše: R.K.

Čas objave:
05.03.2024 12:21

Odbojkarji Krke bodo jutri v domači dvorani Marof gostili tekmo polfinala Pokala Slovenije, pomerili pa se bodo z močno kamniško ekipo Calcita Volleya. Vloga favorita bo jasno na strani gostov, a v tovrstnem načinu tekmovanja, kjer o napredovanju v veliki finale odloča ena sama tekma, bodo svojo priložnost iskali tudi Novomeščani. Po svojih najboljših močeh bo skušal pomagati tudi Jared Jarvis, sprejemalec, ki se je Krki pridružil sredi novembra.

Kanadčan, sicer vajen večjih mest, se je v Novem mestu dobro znašel. "Doslej sem zelo užival. Mesto je sicer manjše, vendar ima tudi to svoje prednosti, saj lahko najdem vse bistvene stvari, ki jih potrebujem, ne da bi šel predaleč in se izgubil. Vedno sem bil rad na prostem, zato je zelo prijetno biti v mestu s toliko sprehajalnimi potmi in čudovito pokrajino."

Jared je potreboval nekaj časa, da je ujel pravi ritem, na zadnjih tekmah pa je nanizal nekaj lepih predstav. Nazadnje je v treh nizih proti Šoštanju vpisal 18 točk, od tega 5 z blokom. "Soigralci me vedno podpirajo. Naj bo to na igrišču ali izven njega, vedno so pripravljeni pomagati na takšen ali drugačen način. Potreboval sem nekaj časa, vendar sem se začel prilagajati sistemu in slogu igre ter našel način, kako s svojimi veščinami kar se da najbolje pomagam ekipi."

Z izjemo poraza v Kanalu so Novomeščani v drugem delu prvenstva nanizali same zmage, a tu in tam se v igri še vedno prikradejo nihanja. "Bolje se moramo odzvati na trenutke, ko nam ne gre. Vsaka ekipa bo delala napake, ne moremo pa niti mimo tega, da igramo proti ekipam, ki so kvalitetne. Dobre ekipe bodo napravile dobre poteze, skratka bolje se moramo odzvati v takšnih trenutkih."

Krka se bo v sredo v polfinalu pokalnega tekmovanja srečala s Calcitom. "To so tekme, ki bodo pokazale iz kakšnega testa smo. Mislim, da bo tekma s Calcitom priložnost, da se dokažemo in vsem pokažemo, kako lahko igramo, ko stopimo skupaj. Calcit je zelo močna ekipa, a se bomo ne glede na situacijo borili za vsako točko. To je velika priložnost za klub in za igralce, zato želimo storiti vse, kar je v naši moči, da jo kar najbolje izkoristimo."

V sredo se nam torej obeta odbojkarska poslastica z atraktivnim tekmecem, ekipa pa si skupaj z Jaredom želi glasne podpore s tribun. "Pridite na tekmo in podprite domačo ekipo, saj igramo proti močnemu nasprotniku v polfinalu Pokala!"

Pokal Slovenije, polfinale
Krka - Calcit Volley
sreda, 6. marca ob 20:00
Športna dvorana Marof