Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Laško

Jorgić ni zdržal kitajskih napadov

Piše: STA

Čas objave:
13.11.2021 23:07

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je nastope na drugem turnirju svetovne serije končal v polfinalu. Hrastničan, edini polfinalist, ki ni prihajal iz Kitajske, na koncu ni zdržal napadov predstavnikov največje namiznoteniške sile, zaustavil ga je 17. igralec sveta Wang Chuqin. Zmagal je s 4:1 (8, -10, 5, 4, 10).

Jorgić, 23. igralec sveta in četrtfinalist olimpijskih iger, proti mlademu Kitajcu ni imel možnosti, a je lahko zadovoljen s tem, kar je v Laškem pokazal. Izpolnil je svoj cilj, bil edini Evropejec v polfinalu, v četrtfinalu pa tudi premagal kitajskega igralca Zhou Qihaoja.

Ugnal ga je drugič v karieri, v prvem medsebojnem dvoboju marca lani v Dohi je zmagal s 4:2. Tokrat sta igralca, med katerima je na svetovni lestvici točno sto mest, igrala na tri dobljene nize, slovenski as pa je bil blizu poraza.

Zaostajal je z 1:2 v nizih, v četrtem tudi s 3:7, a se še pravočasno zbral, dobil šest točk zapovrstjo, si priboril psihološko prednost in jo tudi izkoristil.


V polfinalu pa novega preobrata ni zmogel. Po zaostanku 1:3 v nizih je sicer v četrtem izničil zaostanek 3:6, prišel do zaključne žoge, toda nato z nekaj smole izgubil tri zaporedne točke ter moral tekmecu čestitati.

"Ni kaj, danes je bil tekmec boljše in zasluži si čestitke. Je pač igralec, ki se lahko pomeri z vsakim svetovnim mojstrom in tudi legendarni Ma Long pred njegovo igro ni varen. Nekako sem napovedal polfinale in lahko sem zadovoljen. Prve dvoboje sem se lovil z igro, ampak vseeno zmagoval, danes pa sem v polfinalu odigral malce bolje kot pretekle dvoboje, vendar ne dovolj dobro, da bi premagal Wanga."

"Ves čas je igral agresivno in hitro. Nisem našel rešitve na prve žogice in okoli servisa, kot da sem bil preveč pasiven. Toda na koncu sem z uvrstitvijo v polfinale lahko zadovoljen, še zlasti zato, ker je bilo to na domačih tleh. Že v ponedeljek potujem nazaj v Nemčijo, kjer se bom pripravljal na svetovno prvenstvo v ZDA," je po polfinalnem porazu povedal Jorgić.

Jorgić je edini slovenski predstavnik v zaključnih dvobojih.