IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Šport

Jorgić ostal edini domači adut

Piše: R.K.

Čas objave:
04.11.2022 13:32

Vrste nastopajočih na WTT Contender turnirju v namiznem tenisu v Novi Gorici so vse bolj razredčene. Med domačimi igralci je v igri ostal le še najboljši slovenski loparček Darko Jorgić, ki ga danes čaka še dvoboj 1/8 finala med posamezniki, kjer se bo meril s Hrvatom Tomislavom Pucarjem.

Med moškimi dvojicami sta skupaj s Čehom Tomašem Polanskym, soigralcem pri nemškem Saarbruecknu, prebrodila še četrt-finale, kjer sta se merila z dobitnikoma odličja na zadnjem evropskem prvenstvu v Muenchnu. Romun Ovidiu Iliescu in Španec Alvaro Robles sta prvi niz sicer dobila, nato pa sta imela Jorgić in Polansky prej kot ne ves čas nadzor nad dogajanjem pri mizi. V končnici smo videli minuto odmora na vsaki strani, slovensko-češki par pa je zaključil ob prvi zaključni žogici. V polfinalu so tri azijske dvojice in že omenjena Darko Jorgić in Tomaš Polansky. Polfinale bo jutri dopoldan po 10. uri, nasprotnika pa bosta Japonca Mizuki Oikawa in Yuta Tanaka.

V dopoldanskem delu tekmovanja drugega dne glavnega tuirnirja sta nastopila še Katarina Stražar in Deni Kožul med pari. Slednji je po četrtkovem porazu med posamezniki z mladim Romunom Chirito dobesedno poniknil kot bližnje kraške reke, Stražarjeva pa je že sinoči začutila vročino in tudi ni odigrala najbolje. Za nameček sta bila nasproti prva nosilca Indijca Manika Batra in Sathiyan Gnanasekaran, ki sta bila več kot zanesljiva ob zmagi s 3:1. V tej konkurenci bodo danes že znani finalisti, med pari pa bodo jutri zvečer podelili tudi prva priznanja za končni uspeh.

Sobota prinaša še polfinale med ženskimi in moškimi dvojicami ter četrt in pol finale med posamezniki. Zaključni dan v nedeljo so na vrsti le še finala v preostalih štirih kategorijah. Ob 15.00 je ženski finale, ob 15.45 moški posamezno, nato pa sledijo še ženske in moške dvojice.