stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Novo mesto

Jože Časar odslej trener MOK Krka

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.07.2016 16:29

Pretekli teden se je v prostorih na Loki v Novem mestu zbrala članska ekipa Moškega odbojkarskega kluba Krka, pred katero je že štirinajsta zaporedna sezona v 1. Državni odbojkarski ligi.

Odbojkarji Krke se v novo sezono podajajo s kar nekaj spremembami. Vodstvo kluba se je skupaj z dosedanjim trenerjem prve ekipe Jernejem Rojcem odločilo, da se bo Jernej v prihodnjih dveh sezonah posvetil delu s kadeti in mladinci. Med njimi je kar nekaj izjemno perspektivnih fantov, ki jim bo Jernej s svojim znanjem in pristopom poskusil zagotoviti čim hitrejši preskok v člansko kategorijo. Da je ta generacija res perspektivna, kažejo tudi naslovi državnih prvakov, ki so jih fantje osvajali v zadnjih letih. Letošnji cilji ekipe mladih so visoki: potrditev naslova državnih prvakov med kadeti in preboj med štiri najboljše mladinske ekipe v Sloveniji. Ekipa mladih, ki je lani začela nabirati prve izkušnje v 3. DOL, ima letos za cilj že dosego vidnejših tekmovalnih uspehov.

Člansko ekipo v prihodnji sezoni prevzema nov trener. Vodstvu kluba je uspelo v Novo mesto pripeljati ambicioznega in dovolj izkušenega odbojkarskega strokovnjaka Jožeta Časarja. Jože Časar, sicer Korošec, ki živi v Ljubljani, je zadnje štiri sezone deloval v sosednji Avstriji. Z veseljem se je odzval na ponudbo Krke in skupaj z ekipo sprejel tudi predvidene izzive in cilje v sezoni 2016/2017. V naslednji sezoni namreč želi članska ekipa storiti korak naprej in se uvrstiti vsaj med pet najboljših ekip v državi.

Razveseljujoče je dejstvo, da ostajajo igralci iz pretekle sezone zvesti klubu tudi v prihodnje. Z aktivnim igranjem odbojke sta prenehala Miha Plot in Simon Vesel. Simon kljub temu ostaja v ekipi in bo kot tehnični pomočnik trenerja pomagal pri statistični obdelavi podatkov.

Vodstvo kluba se je letos tudi odločilo, da ekipo okrepi s podajalcem. Sodelovanje s klubom je tako podpisal 23 letni nekdanji makedonski mladinski reprezentant Marko Stošić, ki bo letos nadaljeval študij v Ljubljani.

Sestava članske ekipe v sezoni 2016/2017
Podajalci: Gašper Pucelj, Gašper Klobčar, Marko Stošić.
Korektorja: Luka Brulec, Ivan Vrhovšek.
Sprejemalci: Martin Kosmina, Valentin Turk, Sergej Drobnič.

Blokerji: Grega Erpič, Miha Bregar, Uroš Erpič, Luka Lindič.
Prosti igralec: Gregor Ožbalt.

V pripravljalnem obdobju se bosta članom pridružila še Rok Dimič in Tadej Ogulin

Za fizično pripravo bo tudi letos skrbel Gorazd Canič, statistika pa bosta Matic Žlajpah in Simon Vesel.

S pripravami na novo sezono bo ekipa začela 8. avgusta, najprej v Novem mestu pod vodstvom kondicijskega trenerja Gorazda Caniča, potem pa sledi, tako kot lani, odhod na priprave v Brestanico, kjer bosta Primož in Maja Kozmus v Hostlu Kozmus in v bližnji telovadnici ekipi zagotovila optimalne pogoje za trening


foto: cev.lu