cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Šport

Kamničani prepričljivo ugnali novomeško Krko

Piše: R.K.

Čas objave:
09.10.2023 13:45

V novomeški dvorani Marof se je drevi odvil uvodni obračun nove sezone med ekipo Krke in Calcit Volleya. Kamničani so v Novo mesto sicer pripotovali oslabljeni, saj sta zaradi reprezentančnih obveznosti manjkala Mujanović in Planinšič, a vseeno so na parketu pokazali precej več kvalitete in zasluženo slavili v treh nizih. Blestel je predvsem Brunet (13 točk), v dresu Krke pa sta največ točk dosegla Rojnik (10) in Kosmina (9).

Športna dvorana Marof, Novo mesto, 7. oktober 2023. Sodnika: Vrenko Jure, Strmčnik Ervin. Obiskovalcev: 200

Krka: Medved, Erpič G., Kosmina 9, Bregar 4, Verdinek (L), Kožar 1, Pulko, Erpič U. 6, Lindič 1, Kern 1, Rojnik 10, Jakše (L). Trener: Rojc Jernej.

Calcit Volley: Vinkovič, Lazar 1, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 9, Okroglič 8, Bošnjak 9, Mitrašinović, Brunet 13, Oman, Bakonji 2, Pavlovič 8. Trener: Kašić Mladen.

Odbojkarji Calcita, ki v letošnji sezoni odkrito ciljajo na sam vrh, so v Novo mesto pripotovali v vlogi izrazitega favorita in temu primerno tudi odprli tekmo. Na servis Bošnjaka so hitro povzročili težave novomeškim sprejemalcem, ko pa so ti uspeli sestaviti napad, pa so Kamničani postavili visok blok. Tudi polminutni odmor domačega trenerja Rojca ni uspel prekiniti naleta gostov, ki so tekmo odprli s kar 6:0. Domači so nato poskusili še z menjavo na mestu organizatorja, namesto Kožarja je vstopil kanadski podajalec Kern, in Krka se je le nekako prebudila. Ob nekaj boljših sprejemih je stekla igra tudi v napadu, Krkaši pa so naposled zaostanek uspeli zmanjšati na vsega točko (16:17). Veselje ni trajalo dolgo, saj je na servis stopil Bakonji in tehtnico prevesil na stran gostov. Med drugim je zabeležil tudi as za 17:20, skupaj s soigralci pa poskrbel za serijo šestih zaporednih točk in s tem vodstvo s 17:24. Kamničani so izkoristili drugo zaključno žogo, v napadu je bil uspešen Brunet.

Za razliko od prvega pa so Krkaši odlično odprli drugi niz. Z dobro igro v blok-obrambi so po napadalni točki Rojnika povedli že s 6:2. Kamničani so hitro vzpostavili ravnovesje. Brunet in Bošnjak sta prispevala vsak po dve točki, po napaki Bregarja pa je sledilo izenačenje na 11. Kamničani so nato vse do končnice držali manjšo prednost. Gostujoči trener Kašić je zadel z menjavo, saj se je Lazar za ponujeno priložnost oddolžil z asom za 17:20. Z dobrimi napadalnimi akcijami je Krko na točki zaostanka držal razpoloženi Kosmina. Krkaši so bili tekmecu še najbližje po uspešnem napadu Rojnika pri rezultatu 22:23, a sta novomeške upe po presenečenju pokopala Nikolić, z uspešnim napadom, in Brunet, ki je z asom postavil končnih 22:25.

V tretjem nizu so Kamničani pokazali svoje kvalitete in po uspešnih napadih Okrogliča in Bošnjaka hitro pobegnili na 4:9. Domačini so imeli veliko težav na sprejemu in posledično niso uspeli razviti napadalne igre. Na drugi strani je bila slika prav nasprotna, saj so Kamničani zanesljivo napadali z vseh položajev, prednost pa je le še rasla. Trener Kašić je tako lahko ponudil priložnost tudi ostalim igralcem, ki so niz in s tem tekmo varno pripeljali do konca, Krkašem pa prepustili vsega 14 točk.

Martin Kosmina, kapetan Krke:

"Tekmo smo zelo slabo odprli. Nato smo končno pokazali malo več energije, bolje sprejemali in smo se lahko borili s Kamničani. Smo pa videli, da čim pademo na sprejemu, potem ne moremo igrati proti tako kvalitetni ekipi, kot je Kamnik, zato bomo morali v prihodnje na temu še precej delati."

Uroš Pavlovič, kapetan Calcit Volleya: "Zadovoljni smo z zmago s 3:0, sicer pa tekma ni bila enostavna. V tej dvorani smo imeli že imeli veliko težav v prejšnjih letih, skratka neugodna dvorana, neugoden nasprotnik, toda uspeli smo se zbrati. Predvsem v zadnjem nizu smo uspeli pokazati, da smo boljša ekipa in prvo tekmo sezone, ki je vedno težka, pripeljali do konca tako, kot smo si želeli s 3:0."