stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport

Kamničani v petih nizih strli Krko za uvrstitev v veliki finale

Piše: R.K.

Čas objave:
07.03.2024 09:10

V Novem mestu sta se drevi v polfinalu pokalnega tekmovanja pomerila Krka in Calcit Volley iz Kamnika. Favorizirani gosti so se morali za napredovanje v finale pošteno potruditi, saj so Krko strli šele v petih nizih. V dresu gostov je bil izvrsten Brunet (27 točk), pri Krki je bil najuspešnejši Bregar (17). Gosti so zbrali kar 18 asov. V velikem finalu se bosta pomerila Calcit Volley in i-Vent Maribor.

Pokal Slovenije, polfinale
Krka - Calcit Volley
2:3 (-16, 21, -22, 22, -7)

Novo mesto, 6. marec. Sodnika: Markelj, Vrenko. Obiskovalcev: 150.
Krka: Jarvis 11, Medved, Erpič G. 3, Kocjančič, Kosmina 11, Bregar 11, Verdinek (L), Kožar, Pulko, Erpič U., Lindič 8, Rojnik, Mejal 2, Laknar (L). Trener: Jernej Rojc.
Calcit Volley: Planinšič 2, Vinkovič, Lazar, Klobučar, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 10, Okroglič 4, Mitrašinović 7, Brunet 27, Bakonji, Dulchev 10, Pavlovič 7. Trener: Mladen Kašić.

Tekmo so precej bolje odprli gostujoči odbojkarji. Z odličnimi servisi so povzročali nemalo težav novomeškim sprejemalcem in posledično domači napad nikakor ni stekel. Kamničani na drugi strani so zlahka prebijali novomeški blok in se hitro oddaljili na pet, šest točk prednosti. Po bloku Nikolića je kazalo že 4:11 za Calcit. Tudi v nadaljevanju so Kamničani povsem dominirali. Zanesljiv sprejem, učinkovit napad in visoko postavljeni bloki so bili uspešen recept za pot do prvega osvojenega niza. Po asu Bruneta za vodstvo s 14:22 je bilo jasno, da bo niz pripadel Calcitu. Končnih 16:25 je z blokom postavil Nikolić.


V drugem nizu se je domačinom odprlo. Z boljšim sprejemom je stekla tudi igra v napadu, predvsem pa so varovanci Jerneja Rojca uspeli sestaviti nekaj uspešnih obramb. Po bloku Lindiča so Krkaši povedli s 7:4. Kamničani so si privoščili tudi nekaj napak več, kot v prvem nizu, kar so Novomeščani sprejeli z odprtima rokama in povedli že s 15:9. Gostom je energijo s tremi zaporednimi asi nato povrnil Dulchev in goste približal na vsega dve točki zaostanka. Tudi v zaključek niza so Krkaši vstopili z dvema točkama prednosti. V napeti končnici so več zbranosti na veselje številnih domačih navijačev pokazali domačini. Lindič je z udarnim blokom ustavil Dulcheva za 23:20. Prvo zaključno žogo je domačim priigral Jarvis, niz pa so z napako končali gosti (25:21).

Tudi v tretjem nizu sta nam obe ekipi postregli z atraktivno odbojko in borbo za vsako žogo, kar so dobro pospremili tudi ljubitelji odbojke zbrani v dvorani Marof. Krkaši so ves čas držali minimalno prednost in vodili vse do rezultata 18:17. Kamničane je nato v ospredje popeljal Brunet s tremi zaporednimi asi. V končnici so se bolje znašli Kamničani. Mitrašinović je z asom goste povedel na 20:23, končnih 22:25pa je z močnim udarcem po kratki diagonali postavil Brunet.

Četrti niz ni bil prav nič drugačen od tretjega. Borba točko po točko, v rahli prednosti pa so bili Novomeščani, ki so v končnico po uspešnem napadu Kosmine vstopili s prednostjo 21:18. Po zaslugi Mitrašinovića, ki je bil najprej uspešen v napadu, nato pa še na začetnem udarcu, so Kamničani znižali na 22:21, a Krka je gostom do konca prepustila le še točko.

Peti niz so bolje odprli gosti. Brunet je z dvema zaporednima asoma povedel na 0:4. Servis je gostom res odlično služil, saj je dva asa za visokih 1:8 nato vpisal še Pavlovič. Krkaši so poskušali prekiniti temne minute na sprejemu in še zadnjič danes zapretiti gostom, a prednost Calcita je bila previsoka, le te pag gosti več niso izpustili iz rok.

Martin Kosmina, kapetan Krke: "Potrebovali smo en niz, da smo se navadili na njihov nivo igre. Začeli smo bolje sprejemati in takoj je bilo lažje. Brez dobrega sprejema proti ekipi, kot je Calcit, ne moremo parirati zaradi njihovega visokega bloka. V petem nizu pa, kot da bi se ustrašili zmage. Pokasirali smo nekaj asov in tekma se je razvila tako, kot se je."

Uroš Pavlovič, kapetan Calcita Volleya: "Glede na našo igro v zadnjem času, smo kar nekako pričakovali takšno tekmo. Sicer res, da je Krka igrala zeleno skupino in da smo mi bili favoriti te tekme, toda nismo šli z najboljšo formo v današnjo tekmo. V prvem nizu se to sicer ni poznalo, v drugem, ko pa smo zaostajali za dve, tri točke, so se nam vrnili tisti strahovi, ki smo jih prikazali že na prejšnji tekmi. V takem primeru nam je potem vsak nasprotnik nevaren. Danes so se domačini izkazali za dobrega nasprotnika, imeli lepo priložnost za uvrstitev v finale, ampak na koncu smo v petem nizu z nekaj odličnimi servisi in pa izkušnjami pripeljali tekmo do konca, kot se spodobi."