stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport New York

Katarina Srebotnik morda v Guinnessovi knjigi rekordov

Piše: Radio Krka/Sta

Čas objave:
07.09.2015 09:06

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik, ki se je v nedeljo po maratonski zmagi uvrstila v četrtfinale OP ZDA v ženskih dvojicah je po zmagi povedala, da se ji verjetno obeta uvrstitev v Guinnessovo knjigo rekordov kot edini igralki, ki ji je uspelo zmagati v vseh treh konkurencah na WTA turnirjih, na katerih je nastopila prvič.

"WTA si prizadeva, da me uvrstijo v knjigo rekordov, ker sem edina igralka, ki ji je uspelo zmagati v vseh treh konkurencah na prvih nastopih," je povedala Srebotnikova, ki se med drugim ponaša tudi s skalpom trenutno najboljše teniške igralke na svetu Serene Williams. Premagala jo je leta 2008 na turnirju v Parizu.

Srebotnikova je leta 1998 zmagala na WTA turnirju v Makarski v ženskih dvojicah. S Tino Križan sta premagali Avstrijko Karin Kschwendt in Rusinjo Jevgenijo Kulikovskajo. Leta 1999 je zmagala v posamični konkurenci na turnirju v Estorilu, kjer je v finalu premagala Madžarko Kuti Kis, istega leta pa je v mešanih dvojicah z Južnoafričanom Pietom Norvalom osvojila svoj prvi grand slam v Roland Garrosu.

Srebotnikova je v mešanih dvojicah z Američanom Bobom Bryanom leta 2003 zmagala na OP ZDA, v ženskih dvojicah pa je bila leta 2006 finalistka skupaj z Rusinjo Dinaro Safino. Po nedeljski zmagi v osmini finala s Francozinjo Caroline Garcia proti Nizozemki Kiki Bertens in Švedinji Johanni Larsson s 6:7 (4), 7:6 (4) in 7:6 (2), je sedaj korak bližje ponovitvi ali morda celo izboljšanju uspeha iz leta 2006.

"Res sem zadovoljna s svojo igro in formo in predstavo na vseh tekmah, ki sem jih tu odigrala in upam, da si bom čim prej odpočila od tega dvoboja in si nabrala nove moči, da bom lahko spet tako igro potem pokazala v četrtfinalu," je dejala Srebotnikova, ki jo z Garcio v četrtfinalu čakata Nemka Anna Lena Groenfeld in domačinka Coco Vandeweghe, znana po besnem razbijanju loparja na tekmi drugega kroga posameznic, ki ga je potem izgubila.

Odpočiti si bo res morala, saj je dvoboj osmine finala trajal skoraj tri ure. "Nasprotnici nista postavljeni igralki, vendar sta bili v Melbournu na njunem prvem grand slamu v finalu. Gre za zelo nevaren par. Očitno se dobro razmeta in ujameta na igrišču, kar se je tudi danes videlo. Definitivno nista igralki, ki bi ju bilo potrebno podcenjevati. Jaz nobenega nikoli ne podcenjujem. Vedela sem česa sta zmožni in sta zelo neugodni in kakovostni. Vsekakor si zaslužita mesto nosilk," je povedala Srebotnikova.

Slovenka in Francozinja, ki sta postavljeni za 5. nosilki, sta začeli imenitno, povedli z 2:0 v igrah ter vodili do 5:2 in gledalci stadiona številka 17, ki sprejme 3000 ljudi, so že računali, da se bodo lahko hitro umaknili v senco. Vendar se je potem ustavilo in predvsem Garcia je začela nabirati napako za napako.

"Imela je nekaj trenutkov, ko je padla v igri in bila zelo negativna. Hvala bogu, da sem imela moč in energijo, da sem jo uspela vzpodbujati, da jo dvignem, ko ima slab trenutek in mi je uspelo pomagati. Poleg tega, da sem svoje odigrala, sem ponosna, da sem ji lahko pomagala iz krize," je povedala Slovenka.

Vsi trije nizi so se končali v tie-breaku, v začetku drugega pa je spet kazalo, da bo tekma kratka, tokrat sicer v prid Nizozemke in Švedinje.

"Res je bila srhljivka v pravem pomenu besede. Že dolgo nisem igrala tako dolg in naporen dvoboj. Pogoji so bili težki, od enajstih skoraj do dveh smo igrali, vročina je bila in ponosna sem na vse kar sva odigrali, predvsem nase, da sem uspela prikazati najboljšo igro, ko je bilo najbolj pomembno."

"Škoda, da v prvem nizu nisva uspeli zaključiti, ko sva vodili s 5:2 in potem tudi s 40:15 na njun servis. Potem je imela Caroline na žalost slabšo igro, ko je servirala in naredila dve dvojni napaki in je padla psihično, ker se je začela obremenjevati s tem kar je naredila namesto, da bi se koncentrirala za naprej. Morale sva se zelo potruditi, da sva izvlekle drugi niz, ker sva izgubljale z 1:3 in je bilo zelo težko. Res sem presrečna, da se je izteklo, kot se je."

Srebotnikova pred torkom še ne bo nastopila v četrtfinalu, tja pa se bo danes skušala prebiti druga Slovenka, ki je še na turnirju. To je Andreja Klepač, ki se bo v osmini finala v paru s Španko Laro Arrubarreno pomerila proti 3. nosilkama Madžarki Timei Babos in Francozinji srbskega rodu Kristini Mladenović. Slovenka in Španka sta postavljeni za 15. nosilki, v primeru zmage pa ju v četrtfinalu čakata 11. nosilki Italijanki Sara Errani in Flavia Pennetta.