Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Novo mesto

KK Krka: Na superpokal tudi z navijaškim avtobusom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.09.2016 16:33

Po napornem pripravljalnem obdobju čaka košarkarje KK Krka jutri prva tekma za lovoriko v letošnji sezoni. V slovenskem superpokalu se bodo v Podčetrtku pomerili z aktualnim državnim prvakom, Heliosom iz Domžal. Tekma bo ob 20.00, v Podčetrtek pa bo poseben avtobus odpeljal navijače iz Novega mesta ob 18.uri. Krkaši bodo lovili svoj peti superpokal.

Foto: fb KK Krka

Trener Krke Dejan Mihevc
je pred tekmo povedal: "V vsaki sezoni se vse začne od začetka. Od prvega dne priprav smo začeli graditi ekipo in mentaliteto med igralci. Kljub vsem situacijam v pripravljalnem obdobju menim, da smo tega izkoristili optimalno. Zaradi reprezentančnih obveznosti so večino časa manjkali trije košarkarji, nekaj smo imeli tudi težav s poškodbami. Igralci so na treningih dobro delali, dan za dnem pa bolje sprejemajo stvari, ki jih do začetka sezone želimo vpeljati in nato prikazati na igrišču. Superpokal bo zagotovo priložnost, da sezono odpremo z dobro, kakovostno tekmo, ki bo imela dodaten naboj, saj bo šlo za lovoriko. Takšne tekme se ne le igrajo, pač pa tudi zmagujejo. Obe ekipi bosta na to pripravljeni, prikazali bosta največ, kar sta sposobni v tem trenutku, želeli si bosta zmage. Vse ljubitelje košarke bi rad povabil v Podčetrtek, kjer nas čaka košarkarska poslastica. Glede na to, da imajo v Podčetrtku že bogate izkušnje z organizacijo evropskih tekmovanj, verjamem, da bo vredno biti del tega spektakla v živo."

Matej Rojc, igralec Krke: "Za našo ekipo je mesec in pol težkih, a dobrih priprav na novo sezono. Tudi letos je moštvo dobilo novega trenerja in igralce, zato je bilo potrebno nekaj časa, da smo se ujeli. Za nami je kar nekaj pripravljalnih tekem proti dobrim evropskim klubom. Na trenutke smo pokazali, da znamo igrati zelo dobro košarko, bo pa potrebno še odpraviti nihanja, ki se nam pojavljajo. Veselimo se in komaj čakamo na začetek sezone s Superpokalom proti Helios Suns. Lovoriko si želimo vrniti v Novo mesto."


Ker si novomeški košarkarji želijo podpore navijačev, so za vse organizirali tudi brezplačen prevoz. Avtobus bo odpeljal izpred Tuša na Portovalu ob 18.uri. 

Mimogrede povejmo, da bomo del ekipe KK KRKA jutri gostili tudi v živo v programu radia Krka. Med 12. in 13:30 bomo podelili nekaj zanimivih nagrad, predstavili novega trenerja in ekipo ter izzive in načrte pred novo sezono.