sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Šport St. Caterina/Semmering

Kombinatorci v St. Caterini, v Semmeringu slalomistke

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.12.2016 06:28

Z današnjima preizkušnjama se bo sklenil letošnji del sezone 2016/17 svetovnega pokala v alpskem smučanju. Alpske smučarke v avstrijskem Semmeringu čaka četrti slalom s štirimi Slovenkami na startu, alpske smučarje pa v italijanski Santa Caterini prva alpska kombinacija. Na startu te preizkušnje bo kar šest Slovencev.

Po dveh veleslalomih, na katerih je zmagala Američanka Mikaela Shiffrin, bo danes v Semmeringu na sporedu še slalom, ki se bo začel ob 15. uri, druga vožnja pa bo prišla na vrsto tri ure pozneje. Slovenska ekipa bo izkoristila polno kvoto, tako da bo slovenske barve na tekmi pod žarometi branila četverica Ana Bucik, Maruša Ferk, Meta Hrovat in Klara Livk. Bucikova bo na startu 1. vožnje nosila številko 23, Ferkova 28, Hrovatova 63 in Livkova 67.

Vodilna smučarka v skupnem seštevku svetovnega pokala in v posebnem seštevku discipline Shiffrinova, ki v slalomu še ne pozna poraza, zmagala je na prvih treh slalomih v sezoni, bo seveda prva favoritinja za zmago, s katero bi na tem avstrijskem prizorišču vpisala trojček zmag.

Vremenska napoved v italijanski Santa Caterini se je uresničila, tako da je bil organizator v sredo primoran odpovedati smukaško preizkušnjo za svetovni pokal. Tekma, na kateri bi nastopila tudi četverica slovenskih smučarjev - Boštjan Kline, Andrej Šporn, Klemen Kosi in Rok Perko -, bi se morala začeti ob 11.45, po dvakratni prestavitvi starta pa je na koncu zmagal premočan veter. Smuka ne bodo ponovili.

Santa Caterina bo danes gostila prvo moško alpsko kombinacijo v sezoni, s superveleslalomom in slalomom. Ob 10.30 bo na superveleslalomskem startu tudi številčna slovenska ekipa, in sicer Boštjan Kline, Klemen Kosi, Martin Čater, Miha Hrobat, Štefan Hadalin in Miha Kürner. Slalomski del preizkušnje se bo začel ob 14. uri. Prvi na startu bo Kosi s številko 3, Kline bo startal s številko 21, Čater, Hadalin, Hrobat in Kürner pa bodo nosili številke 34, 35, 39 in 46.

Takoj po novem letu se bo karavana preselila v Zagreb, kjer bosta na Sljemenu 3. in 5. januarja na sporedu ženski in moški slalom. Nato bo sledil prvi januarski konec tedna s postajama v švicarskem Adelbodnu, kjer bosta moška veleslalom in slalom, in Mariboru, kjer se bodo smučarke na veleslalomu in slalomu merile za pokal Zlate lisice. Veleslalom pod Pohorjem 7. januarja bo po načrtih tudi poslovilna tekma športno upokojene najboljše slovenske alpske smučarke Tine Maze. Odločilna snežna kontrola Mednarodne smučarske zveze (Fis) bo za mariborsko tekmovanje jutri.