pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Philadelphia

Kopitar mož odločitve v Philadelphii

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
18.11.2015 08:55

Hokejisti Los Angeles Kings so v gosteh s 3:2 po kazenskih strelih premagali ekipo Philadelphia Flyers. Mož odločitve je bil slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki je najboljše prihranil povsem za konec ter edini zadel po izteku rednega dela obračuna v Wells Fargo Centru.

Gostje so si prvi priigrali vodstvo, potem ko je v četrti minuti, ob moštveni premoči na ledu, zadel Shayne Gostisbehere. V 16. minuti so kralji izenačili z golom Jamieja McBaina, prav tako ob power playu. V drugi tretjini sta se izkazala vratarja in zaklenila svoja vrata. Tretja tretjina pa se je začela tako kot prva, Cloude Giroux je v 52. minuti domačim zagotovil vodstvo z 2:1, a je 56 sekund pred koncem Milan Lucic (Lučić) zadel za podaljšek 2:2.

Ob Kopitarju, ki je v rednem delu ostal brez točke, se je izkazal tudi vratar kraljev Jonathan Quick, ki je ubranil tri kazenske strele na gol, za domače so bili neuspešni Sam Gagner, Giroux in Jakub Voraček, ki je streljal zadnji in skušal izničiti Kopitarjev zadetek, a neuspešno. Pred tem je vratar letalcev ubranil poskus Jeffa Carterja. Quick je v rednem delu in podaljšku zbral 36 obramb, domači vratar Mason pa 38.


Hokejisti iz mesta angelov so osvojili tretjo zmago zaporedoma ter z izkupičkom 24 točk še utrdili vodstvo na vrhu pacifiške skupine, z 12. zmago na 18 tekmah. Vodilna ekipa zahodne konference Dallas Stars ima šest točk več od kraljev.

Kralji so z zmago odprli niz petih tekem v gosteh. Naslednja tekma kralje čaka v noči na soboto, ko bodo četrto zaporedno zmago in šesto v gosteh lovili pri Detroit Red Wings.