stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Novo mesto

Košarkaji Krke to nedeljo dobrodelno

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.02.2013 11:07

Na nedeljski tekmi bodo košarkarji novomeške Krke gostili beograjsko Crveno zvezdo. Ob tem pa bo potekala tudi humanitarna akcija, in sicer klub poziva gledalce, da s sabo prinesejo prehrambene artikle za socialno šibke družine.

V novomeški Športni dvorani Leona Štuklja bodo to nedeljo, v okviru 22. kroga lige ABA, novomeški košarkarji Krke gostili beograjsko Crveno zvezdo Telekom. Tekma, s pričetkom ob 19. uri, bo tudi humanitarnega značaja.

Kot so sporočili iz kluba bodo zbirali prehrambene artikle (moka, sladkor, testenine, olje ipd.) za socialno šibke družine, tako krkaši pozivajo vse gledalce, da se odzovejo in po svojih najboljših močeh in pomagajo vsem tistim družinam in posameznikom, ki so v teh težkih časih pomoči potrebni.

Hrana se bo zbirala na vhodih v dvorano med 18. in 19. uro, dan za tem pa bo predana Območnemu združenju Rdečega križa Novo mesto za pomoči potrebne ljudi iz dolenjskega območja.


Kapetan KK Krka Smiljan Pavič v imenu ekipe trikratnega zaporednega državnega prvaka sporoča, da bodo pri akciji aktivno sodelovali tudi košarkarji: »Vsako tako akcijo pozdravljam in si želim, da pride to v roke tistim, ki so to pomoč resnično potrebujejo. Ob tem pozivam vse ljubitelje košarke, da se tekme proti Zvezdi udeležijo v kar največjem številu in prispevajo pomoč po svojih močeh. Prepričan sem, da se lahko vsak od nas čemu odreče in s tem polepša dan nekomu, ki tega ni deležen ali biva v težkih razmerah.«

Direktor kluba, Miro Župevec je med drugim še povedal, da bodo z akcijo, glede na že zdaj dober odziv,  nadaljevali tudi na prihodnjih tekmah.