pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport

Košarkarice Krke uvrščene še na dva zaključna turnirja

Piše: R.K.

Čas objave:
26.04.2022 08:15

Pred dobrim tednom dni so se Novomeške košarkarice udeležile zaključnega turnirja za kadetinje, kjer so osvojile četrto mesto, v novem tednu, vikendu pa se ponovno veselijo novih uspehov.

A ekipa deklet U15 je na gostovanju v Kranju dosegla izredno pomembno zmago, ki jim je dva kroga pred koncem rednega dela, že prinesla nastop na zaključnem turnirju najboljših štirih ekip v Sloveniji. Tekmo proti Gorenjkam so Krkašice otvorile nekoliko zadržano, ob koncu prvega polčasa so zaostajale za deset točk. V drugem polčasu so Novomeščanke pokazale svoj pravi obraz, veliko bolj zbrano so zaigrale predvsem v napadu in se ob koncu srečanja veselile minimalne, a zaslužene ter izredno pomembne zmage! Varovanke trenerja Matije Frančiča so v letošnji sezoni, v kateri jih kot rečeno, čakata še dve srečanji rednega dela, zabeležile izjemnih 18 zmag ob zgolj štirih porazih.

TRIGLAV – KRKA A 43:45 (11:9, 13:5, 11:17, 8:15)
Postava in strelke Krke: Godina, Jazbec, Selak 18, Strašek, Dajčman 4, Horvat 12, Kirn, Gorše 5, Trontelj 1, Škoda, Novina 6.

Tudi članice Ženskega košarkarskega kluba Krka, ki že šesto leto nastopajo v mednarodni Extra ligi, so uvrščene na zaključni turnir četverice. Do konca rednega dela jih čakajo še tri tekme, v letošnji sezoni varovanke trenerja Saša Rebernika še ne poznajo poraza in so s prepričljivimi predstavami tudi favoritinje za ubranitev naslova prvakinj mednarodne lige.